Turktime

Staj ve çırak mağdurları sokağa indi: 'Staj başlangıç sayılsın'

Staj ve çıraklığa başladıkları günün sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini isteyenler Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul Kartal'a akın etti... "Hakkımızı arıyoruz" diyenler, Türkiye Büyük Millet Meclisine seslerini duyurmaya çalıştı.
ABONE OL
Abone Ol
Staj ve çırak mağdurları sokağa indi: 'Staj başlangıç sayılsın'
Haberler / Güncel
11 Aralık 2023 Pazartesi 11:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul Kartal'a geldiler. Staj ve çıraklıktaki ilk işe başlangıç tarihlerinin sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi için Meclis'e seslendiler. 30 yıl önce başladığı söylenen sigorta emeklilik hesabına dahil edilmemesi nedeniyle "Adalet" sloganlarıyla Kartal Meydan'da aldı.  Staja adalet diyenler çok değil yaklaşık bir ay önce yine bu meydanda seslerini duyurmaya çalışmışlardı.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN GELDİLER 

Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a gelen vatandaşlar şunu söyledi: 

“Biz Konya'dan buraya hakkımızı aramaya geldik. Devletimiz bize biz okula giderken bize böyle kartlar verdi. Bize böyle kartlar verirken törenlerle verildi. Sigorta il müdürlükleri geldiler meslek liselerine dediler ki sizin sigortanız başladı hayırlı olsun dediler.” 

"Antalya'dan geldik bugün buraya staj ve çıraklıkların hakkını savunmak için geldik. Staj başlangıç sayılsın istiyoruz."

“Benden daha küçük yaştaki arkadaşlarım 5 bin küsür primle emekli oluyor. 7 bin 500 primim var bana 17 yıl daha bu sistem çalışacaksın diyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime