Turktime

Sindirim sistemini iyileştirmenin 5 yolu!

Sağlıklı ve dengeli beslenebilirsiniz. Ancak, doğru beslenmek, vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri aldığınız anlamına gelmez. Besinlerin sindirim sistemi tarafından emilmesi de aynı derecede önemli bir rol oynar.
ABONE OL
Abone Ol
Sindirim sistemini iyileştirmenin 5 yolu!
Haberler / Sağlık
20 Ekim 2021 Çarşamba 00:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TURKTIME / Yediğiniz yiyecekler uygun şekilde sindirildiğinde, besinler, vücudun farklı bölgelerine ulaşabilir. Ayrıca, zayıf sindirim sistemi, mide rahatsızlığı, gaz, mide ekşimesi, mide bulantısı, kabızlık veya ishal gibi sorunlara da yol açabilir. İşte sindirim sürecinizi iyileştirmenin test edilmiş 5 yolu.

SICAK YEMEK

Ne zaman yerseniz yiyin yemeğin sıcak olduğundan emin olun. Sıcak ve taze pişmiş yiyecekler vücut tarafından daha kolay sindirilir. Soğuk yiyecek, vücudun sindirilme hızını yavaşlatır. Ayrıca, soğuk yiyeceklerin, sindirim sistemi bozukluklarına neden olduğuda bilinmektedir.

ACIKTIĞINIZDA BESLENİN

Aç hissetmiyorsanız, kendinizi asla yemek yemeye veya abur cubur tüketmeye zorlamayın. Günlük üç öğün temel, iki öğün ara yemek yemek gerçekten çok önemlidir. Bu çerçevede hazırlayacağınız bir beslenme programına uymaya çalışın. Böylece, her gün aynı saatte otomatik olarak aç hissedeceksiniz. Ayrıca, açlığınızı giderecek miktarda yemek yiyin, fazlasını değil.

ÇİĞNEYİN

Sindirim süreci ağızda başlar. Yiyecekleri daha küçük parçalara ayırmak, sindirim enziminin yediğiniz şeyleri daha fazla parçalamasını kolaylaştırır. Bu nedenle yemeğinizi düzgün bir şekilde çiğneyin.

UYUMSUZ GIDALARI YEMEYİN

Doğru yemek yemenin yanı sıra, doğru yiyecek gruplarını eşleştirmeye de dikkat etmelisiniz. Meyve veya sebze ile süt, yumurta veya meyve ile fasulye gibi uyumsuz gıdaların olması da sindirim sağlığınızı bozabilir. Yanlış eşleştirilmiş yiyecekler hazımsızlık riskini artırabilir. Yiyecekleri doğru şekilde eşleştirmek sindirim sürecini hızlandırır.

BOL SU İÇİN

Su vücudumuzda birçok işleve sahiptir ve en bilineni ise yiyecekleri sindirmektir. Az su içmek, kabızlık, baş ağrısı ve böbrek taşı gibi diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Dehidrasyon ayrıca kendinizi aç hissetmenize ve fazla yemenize neden olabilir. Bu nedenle, günlük yeterince su içtiğinizden emin olun.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime