Turktime

Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşması 1 Temmuz'da başlıyor

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili açılan davanın ilk duruşması, 1 Temmuz'da Sincan Cezaevi'nde başlıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşması 1 Temmuz'da başlıyor
Haberler / Güncel
29 Haziran 2024 Cumartesi 15:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili açılan davanın ilk duruşması, 1 Temmuz'da Sincan Cezaevi'nde başlıyor. Kamuoyunun büyük ilgiyle takip ettiği davanın ilk duruşmasında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve CHP 7'inci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yer alması bekleniyor.

Ankara’nın Çukurambar semtinde 30 Aralık 2022’de Sinan Ateş’in öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturma süreci sonunda hazırlanan 145 sayfalık iddianame, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, tetikçi Eray Özyağcı ve ona yardım eden Vedat Balkaya ile Suat Kurt hakkında, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Ayrıca, "silahlı eylemi organize ettiği" iddia edilen Doğukan Çep ve eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş için de aynı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Sanıklardan Zekeriya Asarlaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay ve Mustafa Ensar Aykal ise "iştirak halinde işlenen suça yardım eden fail" olarak yargılanıyor.

AYŞE ATEŞ’İN İFADESİ VE ELEŞTİRİLER
Davada dikkat çeken bir diğer unsur, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in ifadesinin iddianameye tam olarak yansıtılmaması. 17 sayfalık ifadesinde pek çok MHP’li ve Ülkü Ocakları üyesi kişiyi işaret eden Ayşe Ateş’in beyanlarından sadece, “Olay tarihinde öldürülen Sinan Ateş'in eşi olduğunu, olayın bütün yönleriyle araştırılmasını talep ettiği, eşinin öldürülmesi olayını gerçekleştiren tüm şüphelilerden davacı ve şikayetçi olduğunu beyan ettiği” kısmına yer verildi. Bu durum, iddianamenin kamuoyundan sert eleştiriler almasına neden oldu.

Ayşe Ateş, ifadesinde MHP ve Ülkü Ocakları bağlantılı pek çok ismi belirtmişti. Özellikle MHP Milletvekili Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz isimleri sık sık geçmesine rağmen, bu isimlere iddianamede yer verilmemesi dikkat çekti. Ateş’in, eşinin öldürülmesiyle ilgili olarak Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın kontrolünde olan bir haber sitesinde hakkında yapılan “ihanet ateşi” gibi ithamların eşine yönelik tehditlerin bir parçası olduğunu belirtti.

CİNAYET VE ŞÜPHELİLER
Savcılık ifadesinde, Sinan Ateş’in Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'na yeni atama yapıldıktan sonra, yeni yönetim tarafından sosyal medyada “FETÖ’cü, ihanet ateşi” gibi ithamlarla hedef alındığını belirten Ayşe Ateş, eşinin öldürülmesiyle ilgili olarak Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın da azmettirici olarak rol aldığını ifade etti. Demirbaş’ın, Ateş’in arkadaşı Haluk Türk’e giderek “Sinan Ateş’in kalemi kırıldı, yanında durma” şeklinde tehditler savurduğunu belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime