Turktime

Sıla bebeğin ölümüne ilişkin dava başlıyor

Tekirdağ’da 2 yaşındaki Sıla bebeğin cinsel istismar ve şiddet sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili dava bugün başlıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Sıla bebeğin ölümüne ilişkin dava başlıyor
Haberler / Güncel
26 Aralık 2024 Perşembe 09:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 8 Eylül 2024 tarihinde cinsel istismar ve şiddet mağduru olarak yaşam mücadelesi veren 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri bebeğin hayatını kaybetmesiyle ilgili dava bugün başlıyor. Türkiye’yi yasa boğan olayda, ihmalleri ve eylemleri nedeniyle beş şüpheli hakkında hazırlanan iddianame Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

İddianamede, anne Bakiye Yeniçeri için 67 yıl hapis cezası, komşu Kani A. için 28 yıl 6 ay hapis cezası, anne Bakiye’nin sevgilisi Sanlı Ö. için ise “suçu bildirmeme” suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası talep ediliyor. Suça sürüklenen çocuklardan G.K. için 66 yıl, K.A. için ise 48 yıl hapis cezası isteniyor.

Mahkemede hem yetişkinler hem de suça sürüklenmiş çocuklar birlikte yargılanacağı için, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 185. maddesi gereğince duruşma kapalı yapılacak.

ADLİ TIP VE İDDİANAMEDEN ÇARPICI DETAYLAR
İddianamede, anne Bakiye Yeniçeri’nin, çocuğunu koruma yükümlülüğüne aykırı hareket ettiği, Sıla’yı istismar ve şiddet ortamına bıraktığı ve kanlı bezi imha ederek suç delillerini gizlediği belirtiliyor. Ayrıca, komşu Kani A.’nın Sıla’ya yönelik cinsel istismar ve cebir suçlarına karıştığı, DNA analizleri ve Adli Tıp raporlarıyla destekleniyor.

Adli Tıp Kurumu raporuna göre, Sıla bebeğin ölümüne, başına aldığı darbeler sonucu oluşan beyin kanaması neden oldu. Ayrıca, anal bölgede travma bulgularının tespit edilmesi, yaşanan istismarın vahametini ortaya koyuyor.

Sıla bebeğin şiddet ve istismar nedeniyle 30 gün süren yaşam mücadelesi, 7 Ekim 2024 tarihinde son bulmuştu. Olayın ardından başlatılan soruşturma süreci, Sıla’nın yaşamını yitirmesine yol açan ihmalleri ve suçları tüm boyutlarıyla aydınlatmayı amaçlıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Turktime