Turktime

Şeref Oğuz yazdı: Kehanet gerçekleşti, seri iflaslar başladı

Ekonomi gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz, Türkiye'deki şirketlerin konkordato ilanlarının ardından seri iflasların başladığını ifade ederek, "Konkordato şimşeği çaktı, iflas gürültüsü geldi" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Şeref Oğuz yazdı: Kehanet gerçekleşti, seri iflaslar başladı
Haberler / Ekonomi
23 Ağustos 2024 Cuma 10:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye ekonomisiyle ilgili kritik değerlendirmeler yapan Ekonomi gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz, konkordatonun iflastan önceki son tutunacak dal olduğunu yazdı.

ŞEREF OĞUZ'UN YAZISI ŞÖYLE:

Konkordato şimşeği çaktı, iflas gürültüsü geldi

Bildik fizik kuralıdır; her çakan şimşek ardından bir gök gürültüsü yola çıkar. Yıldırımın düştüğü yere bağlı olarak kaç saniye saymışsanız, onu 343 ile çarpar fırtınanın size kaç metre mesafede olduğunu kestirirsiniz. Bu durumda ister paratoner takılı binaya sığınır, ister yere uzanırsınız. Ya da ölürsünüz.

Bundan 2 ay önce EKONOMİ gazetesi, konkordato sağanağını duyurmuş ve olası iflaslara dikkat çekmişti. Merve Yiğitcan’ın haberinde konkordatoların “ilk 5 ayda 500’e dayandığını” okuduğumuzda, eğer tedbir alınmaz ise bunun devamının geleceğini yazmış, anlatmıştık. Şimdi kehanet gerçekleşti ve seri iflaslar başladı.

KONKORDATO ŞİMŞEK FARKINA DAİR…

Öncelikle iflas ile konkordato farkını ortaya koyalım… İflas, borçlunun artık borçlarını ödeyememesi halidir. Konkordato ise herhangi bir sebeple işleri bozulan ve ödeme güçlüğü çeken iyiniyetli borçluları koruma amacı güder. İflas ile bitersin, konkordato ile borçlarını yeniden yapılandırırsın.

Konkordato hem mali durumu kötü olan borçluları hem de alacaklılarını korumayı amaçlar. Bir bakıma iflasa sürüklenen şirketin tutunacağı son daldır. İstenir ki şirket zor durumu atlatsın, iflas ederse alacaklıları da mağdur olacağından, elinden tutup kaldırarak faaliyeti sürsün, borcunu ödesin.

İKİ SORU İKİ CEVAP / Konkordatoya dair…

Konkordato kararını kim verir?

Burada dikkat edilmesi gereken, konkordato kararlarının nasıl verildiğidir. Alacaklısından kaçmak için mi yoksa zordaki şirketini çalışır vaziyette tutup borçlarını ödemek için mi olduğu kritik noktadır...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime