Turktime

Selçuk Yöntem tosttan 150 bin lira kazandı

Usta oyuncu Selçuk Yöntem, fotoğrafını izinsiz şekilde menüsünde kullanan kafeyi dava etti. Yargıtay'a ikinci kez intikal eden davada Selçuk Yöntem, kafeden 150 bin lira tazminat kazandı.
ABONE OL
Abone Ol
Selçuk Yöntem tosttan 150 bin lira kazandı
Haberler / Magazin
22 Eylül 2021 Çarşamba 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ünlü oyuncu Selçuk Yöntem, İstanbul'da bulunan bir kafeye fotoğrafını izinsiz şekilde menüsünde kullandığı için tazminat davası açtı.

150 bin TL tazminat kazandı

Selçuk Yöntem'in, tost yerken çekilen bir fotoğrafını menüsünde izinsiz kullanan kafeye açtığı davada sanatçının 100 bin lira maddi ve 50 bin lira da manevi tazminat alma kararı onandı.

Kafenin daimi bir müşterisi olduğu algısı yarattı

Ünlü oyuncu Selçuk Yöntem'in avukatı, "Müvekkilinin Türkiye'nin en önemli tiyatro ve sinema oyuncularından biri olduğunu, davalıya ait kafede yemek yerken çekilen çok uygunsuz bir fotoğrafının kafenin menü, reklam ve tanıtımlarında, Magazin Gazetecileri Derneği ödül töreni mecmuasında kullandığını, davalının bu yolla davacının kafenin daimi bir müşterisi olduğu algısı yarattığını, sosyal medyada bu fotoğraf nedeniyle davacı ile alay edildiğini, bu nedenle davacının maddi ve manevi zarara uğradığını" ifade etti.

Fotoğraflar imha edildi

Davalı kafenin vekili de, "ortada bir eserin, haksız kullanımın söz konusu olmadığını, Magazin Gazetecileri Derneğinin mecmuasında yer alan resmin davalıdan habersiz şekilde yayınlandığını, davacının bazı resimlerinin dükkan içinde kullanılan menülerde yer aldığını ancak mahkeme aracılığıyla yapılan tespitten sonra imha edildiğini, kafenin tanınmış bir işletme olduğunu, reklama ihtiyaç duymadığını" şeklinde cevap vererek davanın reddini istedi.

Tazminat davasını kazandı

İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, Yöntem'in fotoğrafının izinsiz olarak dergi reklamında kullanımı için 80, menülerdeki kullanımı için 20 olmak üzere toplam 100 bin lira maddi, 50 bin lira ise manevi tazminatın davalıdan alınarak davacıya verilmesine karar verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime