Turktime

Saygı Öztürk yazdı: Kaçarken yakalandı en büyük cezayı Kılıçdaroğlu’na verdi

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, para aklama iddiasına konu olan Man Adası belgeleriyle ilgili olarak dört ayrı mahkemenin verdiği toplam beş kararda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık 1,5 milyon lira tazminat ödemeye mahkûm edildiğini hatırlattı.
ABONE OL
Abone Ol
Saygı Öztürk yazdı: Kaçarken yakalandı en büyük cezayı Kılıçdaroğlu’na verdi
Haberler / Medya
29 Mart 2023 Çarşamba 13:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, para aklama iddiasına konu olan Man Adası belgeleriyle ilgili olarak dört ayrı mahkemenin verdiği toplam beş kararda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık 1,5 milyon lira tazminat ödemeye mahkûm edildiğini hatırlatarak, "Kılıçdaroğlu'nu yüksek miktarlı tazminat cezasına çarptıran hâkimlerden birisinin durumu son derece ilginç. Neden mi? 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün sonra, 8 hâkim ve savcı Yunanistan'a kaçarken sınırda yakalandı" dedi.

İŞTE SAYGI ÖZTÜRK'ÜN YAZISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında tazminat davaları eksik olmuyor. Kılıçdaroğlu’nun aleyhine açılan tazminat davaları da alabildiğine yüksek talepli oluyor. O kararlarla ilgili ilginç bir ayrıntıyı anlatacağım.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik de dava ile ilgili bazı paylaşımlarda bulundu ve kendisini sanık sandalyesinde buldu. İddia konusu ise Çelik’in Cumhurbaşkanına hakaret ettiğiydi.

MAHKEME ‘BERAAT’DEDİ

Dava dosyasına göre Celal Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Diktatör gittiğinde yargı esareti de sonlanır”, “Biz bu davalarda şunu söyledik: 1-Genel başkanın dava konusu yapılan konuşmasındaki olguların tamamı doğrudur. 2- Kral Çıplak. 3- RTE oğluna ‘Paraları Sıfırla’ demiştir. 4- Yolsuzluk iddiaları tamamıyla doğrudur. 5- MAN Adası belgeleri gerçektir.’ İddia ve eleştirisinin somut dayanakları vardır. Bu nedenlerden ötürü yasanın tarafımıza tanıdığı ‘ispat hakkı’ çerçevesinde iddialarımızı ispatlayacağız” diyor.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime