Turktime

Saygı Öztürk yazdı: 14 günde oy tercihini niçin değiştirdiler?

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, "14 günde oy tercihini niçin değiştirdiler?" başlıklı köşe yazısında, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde değişen oy oranını kaleme aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Saygı Öztürk yazdı: 14 günde oy tercihini niçin değiştirdiler?
Haberler / Medya
18 Haziran 2023 Pazar 12:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranları arasındaki değişimi kaleme aldı.

Öztürk, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmıştı. Adayların yüzde 50 artı 1’i elde edememesi nedeniyle seçimin ikinci turu 28 Mayıs’ta gerçekleştirilmişti. İki seçim arasında hangi sandıklarda Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyunun azaldığı belirlenmiş ve bu sandıklarda Kılıçdaroğlu ile Recep Tayyip Erdoğan arasında oluşan oy farkının değişimi inanılmaz ölçüye varmış.

İki Seçim arasında Kılıçdaroğlu aleyhine en az 5 fark olan sandıklar dikkate alınıp hesaplama yapıldığında 51 bin 559 sandık belirlendi. Bu sandıklarda Kılıçdaroğlu aleyhine oluşan oy farkı 648 bin 992’yi buldu. Polimetre yöneticisi Mehmet Günal Ölçer, CHP’den aldığı bilgilere dayanarak yaptığı araştırmanın ilginç sonuçlar verdiğini belirtti.

‘Oy kullanan seçmenin, iki seçim arasında geçen 14 günde tercihlerinde oluşan değişikliklerin mantıklı bir açıklaması yok. Bu tür sandıklar vereceğimiz örneklerle sınırlı olmayıp daha yüzlercesi vardır. Yapılması gereken, bu sandıklarda oy kullanan seçmenlerle yüz yüze konuşup oy sayılarındaki bu anlamsız değişikliklerin nedenlerinin ortaya çıkartılmasıdır’ diyor."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime