Turktime

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan 'Yenidoğan Çetesi' açıklaması

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Türkiye'yi sarsan yenidoğan çetesi skandalına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan 'Yenidoğan Çetesi' açıklaması
Haberler / Sağlık
22 Ekim 2024 Salı 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Türkiye'yi sarsan yenidoğan çetesi skandalına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Bakan Memişoğlu'nun açıklamasından başlıklar şöyle: 

-Somut delil için 5 Mayıs 2023'te Emniyet Müdürlüğüne yazı yazdık ve yardım istedik. 25 Eylül'de olağanüstü denetim yaptık. Emniyetle işbirliği içinde çalıştık.

-Komisyon kurup delilleri inceledik. 4 Eylül 2023'te 300 kişiyi polis dinlemeye başladı.  

-26 Nisan'da polis bu hastanelere baskın yaptı. 

-Denetlemede hastanelerle ilgili bilgiler kapalı zarflarla denetim ekiplerine verildi. Kimse o ana kadar hangi hastaneye gideceğini bilmiyor.

"DENETİMLER DEVAM EDERKEN BEBEK ÖLÜMLERİ DEVAM EDİYORDU" İDDİASI
-Dosyada gizlilik var. Bebek ölümleri ile ilgili bize bilgi verilmedi. Savcılık 24 Kasım 2023'te Bakanlıktan inceleme yapmamızı istedi. Müfettişlerimiz savcılıkla bağlantılı çalıştı.

-Herkes 'Ölümler varken durdunuz' diye bir sorgu var, kamuoyunu böyle bir yönlendirme var. Esasında büyük bir çeteye operasyon yapılmış, zahmetle ve inanılmaz bir iş birliği ile çete çökertilmiş ama 'Çocuklar ölürken siz oradaydınız' diyen arkadaşlar konuyu çok iyi bilmiyor olabilir.

-Herkes 'Ölümler varken durdunuz' diye bir sorgu var, kamuoyunu böyle bir yönlendirme var. Esasında büyük bir çeteye operasyon yapılmış, zahmetle ve inanılmaz bir iş birliği ile çete çökertilmiş ama 'Çocuklar ölürken siz oradaydınız' diyen arkadaşlar konuyu çok iyi bilmiyor olabilirler. 

-28 Haziran 2024'te, ilk şikayetten yaklaşık 13 ay sonra bütün deliller toplanmış, çeteye baskın yapılmış, tutuklamalar olduktan sonra savcılık bize 'Bebek ölümleriyle şüphelilerin fiileri arasında illiyet bağı var mı' diye teftiş heyetimize yazı yazıyor.

-Bu bebekler zaten yoğun bakımda yattıkları için normal mi öldüler, yoksa ihmalden mi öldüler... Bu insanların amacı aslında bebekleri öldürmek değil bebekleri uzun süre yatırarak hem aileden hem SGK'dan para almak maksatlı. 

-İlliyet bağını tespit etmek için bir bilimsel kurul oluşturuldu. 

-Savcılık 16 Ekim 2024'te iddianamesini bitiriyor. Savcılık iddianamesi bittikten iki gün sonra ha 18 Ekim'de hastane ruhsatlarını iptal ediyoruz. 

-Bu kadar olabileceğini biz ancak eylül ayında ispatlayabiliyoruz, illiyet kurabiliyoruz. Savcının haziran sonunda yazdığı bu illiyeti araştırın demesiyle oluyor. Çünkü dosya gizli. 

"ÇÜRÜK ELMALARI TEMİZLEYECEĞİZ" 
-Sağlıkta çürük elmaları ayıklama yetkisi ve kararlılığındayız. Çürük elmaları bulup gereğini her zaman yapacağımızı söyleyebilirim. 

DENETİMLER NEDEN YETERSİZ KALIYOR?
-Çete çok profesyonel o kesin. Denetimlerimizi de revize edeceğiz. Denetim çeşitleri var, bizim üç türlü denetimimiz var. 

-Özel hastanelerin de bazı yapısal sorunları olduğunu gördük. Özel hastanelerin de disiplinize etmek gerektiği kesin. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime