Turktime

Safranbolu'da 1845 yılına ait gizemli bir not bulundu!

Safranbolu'da Bir Mağaranın Derinliklerinde 1845 Yılından Kalma Gizemli Bir Not Bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Safranbolu'da 1845 yılına ait gizemli bir not bulundu!
Haberler / Kültür
10 Ekim 2021 Pazar 17:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dört kişiden oluşan bir doğa araştırmacıları grubu, Safranbolu'da bulunan ve ülkemizin 4'üncü en büyük mağarası olan Bulak'ta araştırmalar yaptı. Yeraltının güzelliklerini keşfetmek için söz konusu çalışmalara başlayan ekip, mağaranın derinliklerinde duvara yazılmış gizemli bir not buldu.



Söz konusu araştırma, daha çok tarihi evleriyle tanınan Safranbolu’da bulunan ve ülkemizin en büyük 4’üncü mağarası olan Bulak (Mencilis) Mağarası’nda yapıldı. 4 kişilik araştırma ekibi, burada gerçekleştirdiği çalışmada yeraltının doğal güzelliklerini ve gizemli dünyasını ortaya çıkarmayı hedefledi.

Bunun için de toplamda 10 saat süren bir yolculuk yapıldı. Bu yolculukta yüzeyden yaklaşık 650 metre aşağıda zorlu bir ilerleyiş gerçekleştirildi. İnişler, tırmanmalar, yürüyüşler ve daha niceleri, söz konusu yolculuğu bir nebze zorlaştırmış olsa da aşağılarda bulunan bir not, bunca şeye kesinlikle değdiğini gösterdi.



Notu fotoğraflayıp bir hattata götüren Cemil Belder, notun üzerinde “İkiniz orada mısınız? Biz burada sizi arıyoruz. Feyzi - İzzet” yazdığını öğrendi. 1845 yılından kalma söz konusu not, mağaranın 2 bin 150’nci metresinde, duvara, Arap alfabesiyle yazılmıştı. Belder, notu yazan kişilerin buraya nasıl ulaştığı konusunda şaşkın olduğunu da belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime