Turktime

Saçta Neden Kepek Olur?

Nedeni hala tam olarak bilinmeyen bir konu da saçlarımızın neden kepeklendiğidir. Saçlarda oluşan az yağlı, kuru, kırık gibi sorunların yanında yer alan diğer bir problem de kepeklenmedir.
ABONE OL
Abone Ol
Saçta Neden Kepek Olur?
Haberler / Magazin
2 Eylül 2017 Cumartesi 16:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Nedeni hala tam olarak bilinmeyen bir konu da saçlarımızın neden kepeklendiğidir. Saçlarda oluşan az yağlı, kuru, kırık gibi sorunların yanında yer alan diğer bir problem de kepeklenmedir. Omzumuzun altında görülen o küçük beyaz pullar ölü hücrelerimizdir. Bu zamanlarda koyu renk giymekten kaçınmak bir çözüm değildir. Bu sorun için ilk başta kepek önleyici şampuan ile çözüm arasak bile bitkisel çözüm yollarını deneyerek kurtulabiliriz. İnsan vücudunu kaplayan tüm deri tabakası soyulur ve dökülür. Kapalı kıyafetler giydiğimiz zaman bu dökülmenin farkında olmayız. Ama yaz geldiği zaman açılan derimizde dökülmeleri fark ederiz. Bu dökülme ölü cilt tabakasının vücuttan gitmesi ve yerine yenisinin gelmesidir. Bu döküntüler saçlarımızda kepek olarak bilinir.
Saçta Kepek Tedavisi
Saçlarınızda kepeklenme sorunu yaşıyorsanız bilmeniz gereken ilk şey kepeklenmenin bir hastalık olmadığıdır. Az miktarda bir kepeklenme yaşıyorsanız, bu sorunu kepek şampuanı ile giderebilirsiniz. Sadece şampuanınızda Climbazol olduğuna dikkat etmeniz. Climbazol saçlarınızda kepeklenme sorununu azaltacak bir maddedir.
Kepek En Yaygın Saç Sorunudur
Kepek saç derisinde en sık rastlanan sorunların başında gelir. Kıl olan bölgelerde daha sık görülen kepeklenme, her yaştan kişi için büyük bir sorun kaynağıdır. Kepeklenme herkeste olur, ancak çok yoğun bir kepeklenme kişinin sosyal yaşamını bozabilir. Kuru saçlarda daha sık kepeklenme görülebilir. Saçta yeterli yağlanma olmadığında kuruluk, kepeklenme ve dökülmeye sebep olabilir. Bu sorunları yaşamak istemiyorsanız mutlaka saçınıza uygun ürünleri kullanmalısınız ve doğru bakımı uygulamalısınız. Cildimiz 7 katmandan oluşur ve alttan gelen sağlıklı ve yeni olan derinin yüzeye çıkması için üstteki dökülen deri bizi oldukça rahatsız eden bir durumdur. Bu durumda kalmamak için yapmanız gerekenler kişisel bakımınıza her zaman dikkat etmek ve saçlarınıza düzenli olarak bakım yapmaktır.
Kepek Oluşumuna Etki Eden Unsurlar
Kepeklenme kalıcı bir rahatsızlık değil, dönemsel olan bir durumdur. Bu duruma yol açan ve dikkat etmeniz gereken durumlar;
 
Su tüketimine dikkat edin. Az su tüketimi vücutta genel bir kuruluğa sebep olur ve saç derinizde kepeğe neden olabilir. Bol su tüketmeye dikkat edin.
Saçlarınızı sürekli toplamayın, çünkü sürekli toplanan saçlar hava almadığından kepeklenme sorununa yol açabilir.
Saçlarınızı tararken çok derinize değdirmeden tarayın. Deriye temas edecek olan tarak kepek oluşumunu hızlandırabilir.
Kepeklenme sorunu yaşıyorsanız, her gün yıkamayınız. Çok sık yıkanan saçlar doğal yağlanmayı azaltacak ve kepeklenmeyi daha da arttırabilir.
Jöle, briyantin, sprey gibi kimyasal ürünler kepek oluşumunda etki ederek kepeklenmeyi arttıracaktır.
Kepeğe Ne İyi Gelir
Saç diplerinize uygulayacağınız Hindistan cevizi yağı ile kepek oluşumunu durdurabilirsiniz. 30dakika saçlarınızda bekletin ve şampuan yaparak durulayın.
Elma sirkesini banyoda durulama aşamasında kullanarak, kepek oluşumunu engelleyebilirsiniz. Durulamadan önce elma sirkesi saçınıza komple dökün ve durulayın.
Sirke ve limon ile saçlarınızdaki kepeğe iyi gelecektir ve kepeklenmeyi azaltacaktır. Limon saçlarınızda kaşıntının azalmasına yardımcı olacaktır.
Bitkisel çözümler ile kepeklerinizden kısa zamanda kurtulabilirsiniz. Yine de dermatoloğa gitmenizde fayda olabilir.


(Kadın.com)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime