Turktime

Rusya ve İran'dan ateşkes çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Gazze Şeridi'nde acil bir ateşkes çağrısında bulundukları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Rusya ve İran'dan ateşkes çağrısı
Haberler / Dünya
20 Kasım 2023 Pazartesi 00:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DURUM DEĞERLENDİRMESİ

Sergey Lavrov ve Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Gazze Şeridi'ndeki son gelişmeler detaylı bir şekilde ele alındı. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, görüşmenin İran'ın özel talebi üzerine yapıldığı belirtilerek, "Görüşme, Filistin-İsrail çatışması bağlamında mevcut durumu değerlendirmeye yönelikti" denildi.

ENDİŞE VE ÇAĞRI

Görüşmede, Gazze Şeridi'nde devam eden silahlı çatışmaların neden olduğu endişe dile getirildi. Lavrov ve Abdullahiyan'ın ortak çağrısı, acil bir ateşkesin sağlanması ve bölgedeki sivil halka derhal yardım eli uzatılması yönündeydi.

ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Açıklamada, Lavrov ve Abdullahiyan'ın bölgedeki barışın tesis edilmesi için uluslararası topluma daha fazla işbirliği yapma çağrısı yaptığı belirtildi. İki ülkenin dışişleri bakanları, çatışmanın bir an önce sonlandırılması ve barışın sağlanması için ortak çaba harcanması gerektiğini vurguladı.

ATEŞKESİN ÖNEMİ

Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların son bulması ve ateşkesin sağlanması, bölgedeki insanların güvenliğini sağlamak ve insani yardımın sorunsuz bir şekilde ulaştırılmasını mümkün kılacaktır. Lavrov ve Abdullahiyan'ın bu çağrısı, uluslararası toplumun dikkatini çekerek, bölgedeki barış çabalarına destek olma potansiyelini artıracaktır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime