Turktime

Rusya'dan ABD'ye Kuzey Akım suçlaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; Kuzey Akım boru hatlarındaki sızıntıların, ABD istihbaratının kontrol ettiği bölgede meydana geldiği öne sürüldü.
ABONE OL
Abone Ol
Rusya'dan ABD'ye Kuzey Akım suçlaması
Haberler / Dünya
29 Eylül 2022 Perşembe 11:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya'dan Avrupa'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım boru hattında yeni bir gaz kaçağı tespit edilmesinin ardından bugün Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan sert bir açıklama geldi.

RIA Novosti haber ajansının aktardığına göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Akım boru hatlarındaki sızıntıların ABD istihbarat servisleri tarafından kontrol edilen bir bölgede meydana geldiğini söyledi.

Dün de Polonya’nın eski Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Kuzey Akım'da meydana gelen gaz sızıntısının bir görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşırken, ‘Teşekkürler ABD' yazmıştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, Sikorsky'nin açıklamasına atıfta bulunurken, “bunun bir terör saldırısı olduğuna dair resmi bir açıklama” olup olmadığını ‘merak ettiğini söylemişti.

Rusya'ya ait Kuzey Akım 1 ve 2 boru hatlarında yaşanan patlamalar küresel düzeyde gaz fiyatlarının fırlamasına neden olurken, sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor. Batılı liderler, Putin’i suçlarken, Rusya ise ABD’nin sabotajdan sorumlu olduğu görüşünde…

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime