Turktime

Ronaldo yuvasına geri döndü

Ronaldo'da 12 yıl sonra evine döndü. Neredeyse ezeli rakip Manchester City'e gidecekken Sir Alex Ferguson'un bir telefonu yetti Ronaldo'nun Manchester'ın kırmızı tarafına geçmesine. Küresel futbol sermayesinde paranın her şeyi esir aldığı bu dönemde bu biz romantik futbol severlerin yüzünü güldürdü.
ABONE OL
Abone Ol
Ronaldo yuvasına geri döndü
Haberler / Spor
30 Ağustos 2021 Pazartesi 16:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 

TURKTIME/EMRE SARI

Ezel dizisini izleyenler bu repliği hatırlayacaktır. Ronaldo'da 12 yıl sonra evine döndü. Neredeyse ezeli rakip Manchester City'e gidecekken Sir Alex Ferguson'un bir telefonu yetti Ronaldo'nun Manchester'ın kırmızı tarafına geçmesine. Küresel futbol sermayesinde paranın her şeyi esir aldığı bu dönemde bu biz romantik futbol severlerin yüzünü güldürdü. Tabi Ronaldo United'da hayrına oynamayacak ama City'i elinin tersiyle itip yuvasına dönmesi nereden bakarsanız bakın tatlı bir hikayenin başlangıcı. İşin bir diğer ilginç kısmı ise Messi'nin yuvadan ayrıldığı sezon Ronaldo'nun evine dönmesi. Keşke Messi'de Premier Lig'i seçseydi de bu iki yıldızı futbollarının sonbaharında yeniden karşılıklı izleseydik. Ronaldo'nun Manchester United ile oynadığı son Şampiyonlar Ligi maçı 2009 yılında Roma' da Messi'nin Barcelonasına karşıydı. Ronaldo o maç sahadan boynu bükük ayrılmıştı. Futbol dünyası küçük bakarsınız bu mayıs ayında bir finalde daha karşı karşıya getirir bu iki süperstarı.


PEKİ MANU'DA NELER DEĞİŞTİ?
Malum bıraktığınız hiçbir şey eskisi gibi kalmaz. Ronaldo'nun bıraktığı MANU'DA öyle kalmadı. En başta en büyük efsane Alex Ferguson ayrılıdı. Koca çınar Ronaldo'dan sonra biraz daha lig şampiyonluğu, kupa kazanıp 2013'te veda etti Manchester United'a. Ondan sonrada kupalara, şampiyonluklara hasret kaldı kırmızı şeytanlar. Ronaldo' nun dönüşü Manchester'ın kırmızı tarafını yeniden şehrin en fiyakalı takımı yapacak mı göreceğiz. Bakalım Manchester kırmızı mı mavi mi? Onlarca yıl şehrin üvey çocuğu olan, rakibinin şampiyonluklarını izleyen şehrin mavi tarafı son 10 yılda paranın etkisiyle büyüdü güçlendi. Şampiyonluklar almaya başladı. Bir gün o fakir ama gururlu çocuk vardı hatırladın mı dercesine adeta. Şehrin öz evladı kırmızılar ise buna karşılık dayak yiyince abisini çağıran çocuk misali Ronaldo'yu getirdi. Bu rekabet izlenmesi en güzel halini aldı. Bize ise ayakları uzatıp izlemek kaldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime