Turktime

Rekabet Kurulu’ndan iki firmaya soruşturma

Rekabet Kurumu, Erbak Uludağ ve Namet Gıda gibi hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren iki firmaya soruşturma açtı.
ABONE OL
Abone Ol
Rekabet Kurulu’ndan iki firmaya soruşturma
Haberler / Ekonomi
21 Ağustos 2023 Pazartesi 11:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rekabet Kurumu, hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren Erbak Uludağ ve Namet Gıda firmaları hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, teşebbüslerin, satıcıların fiyatları yeniden belirlemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine ön araştırma başlatıldı. Araştırma sonucunda Erbak Uludağ Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş. ve Namet Gıda Sanayi A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

Soruşturmanın gerekçeleri hakkında detaylı açıklama yapılmadı. Ancak hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren firmaların fiyat politikaları sık sık Rekabet Kurumu'nun gündemine geliyor. Kurum, bu tür durumlarda rekabeti bozucu faaliyetlerin önüne geçmek için soruşturma açarak, gerekli tedbirleri alıyor.

Soruşturma sonucunda Erbak Uludağ ve Namet Gıda firmaları hakkında ne tür yaptırımlar uygulanacağı ise henüz belli değil. Ancak bu durum, hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren diğer firmaların da benzer soruşturmalara maruz kalabileceklerini gösteriyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime