Turktime

Putin'in ateşkes şartlarına Ukrayna'dan cevap: Bu koşullarla uzlaşı sağlanması mümkün değil

Putin, Ukrayna'nın birliklerini Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'dan çekmesi ve NATO'ya katılma isteğinden vazgeçmesi halinde müzakerelere başlayabileceklerini açıklamıştı.
ABONE OL
Abone Ol
Putin'in ateşkes şartlarına Ukrayna'dan cevap: Bu koşullarla uzlaşı sağlanması mümkün değil
Haberler / Dünya
15 Haziran 2024 Cumartesi 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün yaptığı açıklamada Ukrayna'nın birliklerini Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'dan çekmesi ve NATO'ya katılma isteğinden vazgeçmesi halinde müzakerelere başlayabileceğini söylemesinin ardından Kiev yönetiminden açıklama geldi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Putin'in açıklamalarını 'saçmalık' diyerek nitelendirdi.

'BU KOŞULLARLA UZLAŞI SAĞLANMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin danışmanı Mykhailo Podolyak, Putin'in ifadelerinin ciddi bir barış girişimi olmadığını öne sürerek, Putin'in sunduğu koşullarla "uzlaşı bulmanın" mümkün olmadığını belirtti. Reuters haber ajansına konuşan Podolyak, Putin'in açıkladığı koşulların yürütülen müzakerelerle ilgisi olmadığını söyledi. Zelenskiy'nin danışmanı, Rus liderinin ifadeleriyle Ukrayna'nın savaşı bitirmek için koşulları arasında bir uzlaşı bulmanın mümkün olmadığını açıkladı.

'YENİ BİR ŞEY YOK'

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan da “Putin’in kendisini barış elçisi gibi göstermesi ve kendi başlattığı savaşı bitirmek için seçenekler sunması saçmalık” açıklaması geldi. Bakanlık açıklamasında, “Putin ultimatomları Moskova tarafından daha önce de seslendirildi ve bu açıklamalarda da yeni bir şey yok” denildi.

PESKOV: ATEŞKES ŞARTLARIMIZ SÜRESİZ

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin'in Ukrayna ile ateşkes şartlarının süresiz olduğunu belirterek, "Burada güvenlik garantilerinin ileride istişare edilmesi söz konusu. Bu kapsamlı, çok derin ve yapıcı bir teklif" dedi. Peskov, başkent Moskova'da Putin'in açıkladığı Ukrayna ile ateşkes için Rusya'nın şartlarına dair gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ukrayna ile ateşkes şartlarının uyarı ve ültimatom niteliğinde olmadığını savunan Peskov, şunları kaydetti:

"Bunlar, bir barış inisiyatifi. Burada güvenlik garantilerinin ileride istişare edilmesi söz konusu. Bu kapsamlı, çok derin ve yapıcı bir teklif. Elbette, bunun süresi yok ancak cephedeki durum sürekli değişiyor ve Kiev yönetimi için kötü yönde ileride değişebilir. Bu teklif mevcut duruma göre hazırlandı ve Kiev'in, ileride koşulların değişebileceğini dikkate alması gerekiyor. Onların (Ukraynalılar), Putin'in barış teklifini değerlendirme şansları var." Sözcü Peskov, Putin'in tekliflerinin belge haline getirilmesine ihtiyaç olmadığını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime