Turktime

Putin ile Pezeşkiyan görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Orta Doğu’daki son gelişmeleri ve İslamabad’da gerçekleştirilen İran-ABD müzakerelerini değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Putin ile Pezeşkiyan görüştü
Haberler / Dünya
12 Nisan 2026 Pazar 18:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
X'te Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Whatsapp'ta Paylaş
E-posta ile Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Orta Doğu’daki son gelişmeleri ve İslamabad’da gerçekleştirilen İran-ABD müzakerelerini değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İSLAMABAD MÜZAKERELERİ VE RUSYA’NIN TUTUMU

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İslamabad’da dün düzenlenen ve diplomatik çevrelerde büyük yankı uyandıran İran-ABD görüşmelerine dair değerlendirmelerini Putin ile paylaştı.

Pezeşkiyan, Rusya’nın uluslararası platformlarda gerginliği düşürmeye yönelik sergilediği "ilkeli duruşu" takdirle karşıladıklarını ifade etti. Özellikle Washington ile yürütülen zorlu pazarlıklar sürecinde Moskova’nın sağladığı diplomatik desteğin Tahran için önemine değinen Pezeşkiyan, Rusya’nın bölgedeki dengeleyici rolüne vurgu yaptı.

İNSANİ YARDIMLAR VE TEŞEKKÜR

Görüşmenin bir diğer önemli gündem maddesi ise bölgedeki insani durum oldu. Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, saldırılardan ve ambargolardan etkilenen İran halkına ulaştırılan insani yardımlar nedeniyle Vladimir Putin’e teşekkürlerini iletti. Rusya’nın lojistik ve gıda desteğinin, bölgedeki çatışma ortamında sivil halkın temel ihtiyaçlarına erişimi noktasında kritik bir işlev gördüğü kaydedildi.

PUTİN’DEN ARABULUCULUK VE KALICI BARIŞ VURGUSU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Orta Doğu’da adil ve kalıcı bir barışın tesis edilmesi için arabuluculuk çabalarına katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti. Rusya’nın bölgedeki tüm aktörlerle aktif temas halinde olduğunu hatırlatan Putin, diplomatik kanalların açık tutulması gerektiğini savundu. Moskova’nın, İran ve ABD arasındaki gerilimin küresel bir krize dönüşmemesi adına yürütülen çok taraflı diplomaside ağırlığını koruyacağı mesajı verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Turktime