Turktime

Putin'e şok ceza! Rusya ve Ermenistan arasında gerginlik

Moskova, Erivan yönetiminden, Rusya lideri Putin hakkında tutuklama kararı çıkaran UCM'yle işbirliği yapmasının “çok kötü sonuçları” olacağı uyarısında bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Putin'e şok ceza! Rusya ve Ermenistan arasında gerginlik
Haberler / Dünya
28 Mart 2023 Salı 09:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya ve Ermenistan arasında son dönemde yaşanan gerilime şimdi de Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tartışması eklendi.

Moskova, Erivan yönetiminden, Rusya lideri Vladimir Putin hakkında tutuklama kararı çıkaran UCM'yle işbirliği yapmasının “çok kötü sonuçları” olacağı uyarısında bulundu.

MOSKOVA'DA  SERT TEPKİYE YOL AÇTI

UCM'nin Ukrayna'dan Rusya'ya gönderilen yüzlerce çocuk nedeniyle savaş suçu işlemekle suçladığı Putin hakkında yakalama kararı almış, bu adım Moskova’da sert tepkiye yol açmıştı.

Ermenistan da son dönemde UCM taraflarından biri olmaya yeşil ışık yakıyor. Ermenistan Yüksek Mahkemesi, Roma Anlaşması'na onay verirken parlamentonun da anlaşmayı kabul etmesi bekleniyordu.

UCM kararı Ermenistan'da geçerli olursa Putin'in bu ülkeye gittiğinde tutuklanması gündemde.

‘İKİLİ İLİŞKİLERE BÜYÜK ZARAR VERİR’

Rus haber ajansı RIA'nın haberine göre Rusya, Ermenistan'ın planını “kabul edilemez” olarak niteledi ve Erivan'a sert uyarıda bulundu. Açıklamada, Ermenistan'ın UCM kararlarının tanımasının “ikili ilişkilerde yıkıcı sonuçlara yol açacağı” kaydedildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak, “Moskova, Erivan'ın UCM'nin Roma Anlaşması'nı tanıma planlarını kabul edilemez buluyor” dedi.

Erivan'ın adımının Putin'in seyahat planlarını engelleyebileceği belirtiliyor. Rus liderin bu sene gidebileceği ülkeler arasında Türkiye ve Roma Anlaşması’na taraf ülkeler arasında yer alan Güney Afrika bulunuyor.

Rusya'nın geleneksel müttefikleri arasında yer alan eski Sovyet ülkesi Ermenistan, Ukrayna'daki işgale tepki gösteren ülkeler arasında yer almıştı.

İki ülke ilişkileri son dönemde Azerbaycan'la barış anlaşması sonrası yaşanan tartışmalar nedeniyle de gergin. Ermenistan, Azerbaycan ile yaşanan Dağlık Karabağ savaşı sonrasında, Rusya'nın arabulucu olduğu anlaşmanın uygulanmasında yeteri kadar çaba harcamadığını savunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime