Turktime

Prof. Dr. İlber Ortaylı: Eğitim ticarete döndü

Tarihçi İlber Ortaylı, Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte, isminin verildiği Vefa Lisesi Kütüphanesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Ortaylı, eğitim sistemine dair eleştirilerde bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Prof. Dr. İlber Ortaylı: Eğitim ticarete döndü
Haberler / Güncel
29 Mart 2023 Çarşamba 10:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 27 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası nedeniyle İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla düzenlenen kütüphane konuşmalarına Prof. Dr. İlber Ortaylı konuk oldu.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı moderatörlüğünde yapılan etkinliğe Vefa Lisesi öğrencileri katıldı.

Bu yıl "Kütüphane İyileştirir" temasıyla kutlanan Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında yarın ve 30 Mart'ta Murat Bardakçı, Erhan Afyoncu, Mustafa Kutlu, İhsan Fazlıoğlu ve Hikmet Barutçugil konuşma yapacak.

“EĞİTİM TİCARETE DÖNDÜ”

Ortaylı, adının verildiği Vefa Lisesi Kütüphanesi'nde buluştuğu gençlere, eğitim ve yaşam alışkanlıkları konusunda önerilerde bulundu. Ortaylı, eğitimin ticarileştiği eleştirisinde bulundu. Ortaylı, "Eğitim ticarete döndü, ilan veren liseler türedi. Her ilan veren okula inanmayın, başarı oranları yüzde 20'den fazla değildir " ifadelerini kullandı..

Eğitimin uzaktan yapılmasını yanlış bulduğunu belirten Ortaylı, "Maalesef eski edebiyatımızı size öğretecek bir kültürümüz kalmadı. Yani eğitim enstitüleri kapatıldı. Kapatılması kötü niyetli olmadı. Şuurlu bir şeyden daha kötü. Düpedüz cehaletten " diye konuştu. Gençlerin şiir edebiyat ve tiyatro öğrenmek zorunda olduklarını belirten Ortaylı, " Meslektaşlarıma da yönelik bir şey. Bilmek zorundasınız ve öğretmek zorundasınız " dedi.

“ŞIRNAK’TA ÜNİVERSİTE OLMAZ”

Eğitim kurumlarının ticarileştiğini kaydeden İlber Ortaylı, "Her ilana inanmayın. Dershanelerin başarı derecesi yüzde 20'lerdedir, yüzde 30 bile değildir " dedi. Soruları da yanıtlayan Ortaylı, "Fakat bazı üniversiteleri açmasak iyi olurdu. Şırnak'ta üniversite olmaz; burada okunur. Bu çok açık bir şey. Şırnak'ta kim okur üniversiteyi ? Kim ders yapar orada ? Burada çocuk büyükşehir de okuyacak, büyükşehri görecek. Oraya gidip üniversite açmakla mı olur bu iş? Bunu dediğimde çok kızmışlardı." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime