Turktime

Petrol devi BP, Kızıldeniz’deki petrol sevkiyatlarını durdurduğunu açıkladı

İngiltere merkezli gaz ve petrol şirketi BP, Yemen’deki Husilerin ticaret gemilerine saldırılarının ardından Kızıldeniz’deki tüm petrol sevkiyatını durdurduğunu açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Petrol devi BP, Kızıldeniz’deki petrol sevkiyatlarını durdurduğunu açıkladı
Haberler / Ekonomi
18 Aralık 2023 Pazartesi 19:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yemendeki İran destekli Husilerin Kızıldeniz’deki ticaret gemilerini vurmasının ardından şirketler bölgeye sevkiyatlarını bir bir askıya almaya devam ediyor. İngiltere merkezli gaz ve petrol şirketi BP tarafından yapılan açıklamada, Kızıldeniz üzerinden yapılan tüm petrol sevkiyatının durdurulduğu belirtildi. BP açıklamasında, alınan kararın nedeni “Husilerin İsrail’e gittiğine inandığı tüm gemileri hedef almasının ardından bölgede kötüleşen güvenlik durumu” olarak gösterilirken, “BP’nin önceliği, personelimizin ve çalışanlarımızın güvenliğidir” ifadeleri kullanıldı.
Yemendeki İran destekli Husiler, geçen hafta 2 ticaret gemisini vurmuş, Alman Hapag-Lloyd ile Danimarkalı A.P. Moller-Maersk gibi taşımacılık şirketleri Kızıldeniz’deki sevkiyatlarını durdurmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime