Turktime

Pazarcılardan zamlı mizah

Denizli’de kurulan Çarşamba Pazarı’ndaki esnaf, gelen zamları mizaha vurdu. Esnaf etiketlere, “Benim günahlarımı da TÜİK hesaplasın” yazdı.
ABONE OL
Abone Ol
Pazarcılardan zamlı mizah
Haberler / Ekonomi
5 Ağustos 2023 Cumartesi 11:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sözcü’nün haberine göre, Denizli’de kurulan Çarşamba Pazarı’nda patates ve soğan satan bir esnaf, enflasyon rakamlarını ‘düşük açıkladığı’ gerekçesiyle eleştirilen Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göndermede bulunarak, fiyat etiketine “Benim günahlarımı da TÜİK hesaplasın” yazdı.

DERTLİ GEZEN TAVUK
Kentteki Pelitlibağ Pazarı’nda ise esnaf Mustafa Bostan, “Kaynana dili gibi acı” etiketiyle vatandaşın ilgisini çekmeye çalıştı. Maliyet artışlarına dikkat çeken Bostan, “Geçen yıl kilosu 20 lira olan poşetin şimdi 700 gramı 40 lira” dedi. Tezgahını “Ben zaten hep yarım koli alıyorum”, “Param yok çocuğum çok diyene kredi kartı geçerlidir, Garibank”, “Dertleriyle baş başa gezen tavuk” ve “Yumurta zammına erişim engeli geldi” yazılı etiketlerle süsleyen Mustafa Düzgün de “Hem ilgi çekmek hem de mesaj vermek için için bunları yazdım. Deprem zamanı, ‘İnsanlar evini terk etmek zorunda kaldı, kimileri masasını terk etmek zorunda kalmadı’ yazmıştım. Bu mesajlarla hayat pahalılığına da göndermede bulunuyoruz. Fiyatları uygun tutmaya çalışıyoruz. Maliyetler ise üçe katladı” dedi.

10 LİRALIK BİBER ALIYORLAR
Pazarda bir kilogram biberin 25 TL’ye satıldığını söyleyen pazarcı esnafı Mustafa Bostan, “25 liraya biber mi olur? Vatandaş nasıl alsın? Bu biberin 10-15 liradan satılıyor olması gerekirdi. O zaman herkes yiyebilirdi. Şimdi parası olan yiyor. Vatandaş gelip 10 liralık biber alıyor” diye konuştu.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime