Turktime

Paşinyan'dan sandıkta hesap sorulacak

Ermenistan'da, Azerbaycan karşısında Karabağ'da alınan yenilginin ardından gidilecek erken seçimde yarışın Nikol Paşinyan ile Rusya yanlısı eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın partileri arasında geçmesi bekleniyor.
ABONE OL
Abone Ol
Paşinyan'dan sandıkta hesap sorulacak
Haberler / Dünya
17 Haziran 2021 Perşembe 15:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ermenistan'da halk bu hafta sonu erken seçime giderek, parlamento seçimleri için oy kullanacak. Ülkede erken seçimlerin 2'nci Karabağ Savaşı'nda alınan ağır yenilginin akabinde yapıldığı da düşünülürse, seçim ortamı bir hayli gergin. 

Siyasi partiler ve adayların seçim propagandasının büyük bölümünü Dağlık Karabağ tartışmaları kaplıyor. Adayların vaatleri de doğal olarak Karabağ etrafından şekilleniyor. 

Savaş sırasında Azerbaycan tarafından esir alınan ve sayısı konusunda netlik olmayan Ermeni askeri konusu da gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Muhalif partilerin ezici çoğunluğu 10 Kasım'da imzalanan mutabakattan Nikol Peşinyan yönetimini sorumlu tutuyor. Birçok siyasetçi ve devlet yetkilisi de özellikle Azerbaycan ile varılan mutabakatın ateşkes olduğu ve nihai barış anlamına gelmediğine dikkat çekiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime