Turktime

Papa'ya göre tarihin en iyi futbolcusu!

Papa Fransuva, RAI Italia radyosuna verdiği röportajda, futbol efsaneleri Messi, Maradona ve Pele arasındaki tercihini açıkladı. Maradona’nın Arjantin tarihindeki en büyük rakiplerinden biri olan Leo Messi için, "Messi çok doğru, o bir centilmen ama benim için bu üçü arasında en iyisi Pele’dir"dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Papa'ya göre tarihin en iyi futbolcusu!
Haberler / Dünya
3 Kasım 2023 Cuma 16:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Papa Fransuva, Azizler Günü vesilesiyle Roma’daki İngiliz Milletler Topluluğu Savaş Mezarlığı’nda ebediyete intikal etmiş olanlar için düzenlenen ayini kutladı ve yönetti. Törenin ardından yerel bir medya kuruluşu olan RAI Italia radyosuna konuşan Papa, makamından farklı bir bağlamda röportaj verdi.

Katolik Kilisesi’nin şimdiki Papa’sı, doğum yeri nedeniyle her Arjantin vatandaşının ülkesindeki futbol tarihinde zorunlu olarak gördüğü bir soruyla karşı karşıya kaldı: “Messi mi Maradona mı?”

Piskopos, Buenos Aires’in Flores mahallesinde doğmuş olmasına rağmen, “Bir üçüncüsünü ekliyorum: Pele” diye yanıtladı.

MARADONA İÇİN ‘ZAVALLI ADAM’
Bununla birlikte Papa, takip ettiği “üç kişinin” bu futbolcular olduğunu, ancak içlerinden birinin “bir insan olarak başarısız olduğunu” belirterek Diego Armando Maradona’ya atıfta bulundu:

“Maradona büyük bir oyuncuydu. Zavallı adam onu övenler ve ona zarar verenlerle birlikte kaydı. Beni burada görmeye geldi ve sonra zavallı adam sonuyla karşılaştı.”

“MESSI BİR CENTİLMEN”
Ancak Maradona’nın Arjantin tarihindeki en büyük rakiplerinden biri olan Leo Messi için iyi sözler söyledi: “Messi çok doğru, o bir centilmen. Ama benim için bu üçü arasında en iyisi Pele’dir.”

Papa, Brezilyalı futbolcunun en iyisi olduğundan emin ve onun bir ‘gönül adamı’ olduğunu ifade etti: “Pele ile konuştum. Bir keresinde Buenos Aires’e giderken uçakta tanışmıştım, çok büyük bir insanlığa sahip bir adam, ama üçü de harika.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime