Turktime

Pakistan'da terör saldırısı

Pakistan’ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu en az üç polis memuru yaşamını yitirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Pakistan'da terör saldırısı
Haberler / Dünya
15 Nisan 2025 Salı 13:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde devriye görevindeki polisleri taşıyan otobüs, yol kenarına yerleştirilen bombayla havaya uçuruldu. Saldırıda en az üç polis hayatını kaybetti, çok sayıda güvenlik görevlisi yaralandı.

Yetkililer, Salı günü Belucistan eyaletinin Mastung bölgesinde meydana gelen patlamanın bir polis otobüsünü hedef aldığını belirtti. Yerel yönetim yetkilisi Raja Muhammed Akram, patlamanın eyalet başkenti Quetta’nın yaklaşık 40 kilometre güneyinde gerçekleştiğini ve otobüste yaklaşık 40 polis memurunun bulunduğunu ifade etti.

BELUÇ AYRILIKÇILAR YİNE ŞÜPHELİ
Saldırıyı şu ana kadar hiçbir grup üstlenmedi. Ancak bölgede daha önce birçok saldırının sorumluluğunu üstlenen Beluç Kurtuluş Ordusu (BLA), güvenlik güçlerine karşı düzenlediği eylemlerle biliniyor. Pakistan, BLA’yı terör örgütü olarak kabul etmişti.

Belucistan, uzun süredir ayrılıkçı isyanlarla çalkalanıyor. Afganistan ve İran sınırında yer alan ve zengin doğal kaynaklara sahip olan bu bölgede militanlar, çoğunlukla devlet güçlerini, yabancıları ve yerli olmayanları hedef alıyor.

Eyalet hükümeti sözcüsü Shahid Rind, ölü sayısını doğrularken, "Yaralılardan ikisinin durumu kritik" bilgisini paylaştı.

GEÇMİŞ SALDIRILAR ENDİŞEYİ ARTIRIYOR
Geçtiğimiz ay, etnik Beluç ayrılıkçılar 450 yolcunun bulunduğu bir tren hattına saldırı düzenlemiş, olay iki gün süren bir kuşatmaya dönüşerek onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

AFP’nin verilerine göre, bu yıl başından bu yana Hayber Pakhtunkhwa ve Belucistan eyaletlerinde militan grupların düzenlediği saldırılarda 200’den fazla kişi, büyük çoğunluğu güvenlik görevlisi, hayatını kaybetti.

TERÖR TEHDİTİ YENİDEN YÜKSELİYOR
Taliban’ın 2021 yılında Afganistan’da iktidarı ele geçirmesinin ardından Pakistan’da silahlı militanların etkinliğinde ciddi bir artış yaşandı. Geçen yıl, son on yılın en kanlı yılı olarak kayıtlara geçti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Turktime