Turktime

Özgür Özel'den tepki: Rejime kasteden anayasa değişikliği yapıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yeni Sosyal Demokrat Belediyecilik Panelinde konuştu. Özel, "Maalesef kanlı bir darbe girişimini araçsallaştırıp ilan ettirilen, birkaç ay sürecek deyip yıllarca sürdürülen OHAL şartlarında rejime kasteden bir anayasa değişikliği yapıldı." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Özgür Özel'den tepki: Rejime kasteden anayasa değişikliği yapıldı
Haberler / Siyaset
30 Mayıs 2024 Perşembe 12:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

21. Yüzyılda Yeni Sosyal Demokrat Belediyecilik Panelinde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in CHP'li belediyelerin projeleriyle ilgili "Genel iktidar bu projelere, bu somut politikalara katkı sağlayacak mı yoksa köstek mi olacak? Herkesin endişelendiği ve geçmiş pratiğine uygun olarak onu hep birlikte göreceğiz." açıklaması dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle

-Partimiz işgale, beka sorununa karşı teslim olmayan, canını ortaya koyan bir kahramanın kurduğu partidir. CHP kendi bildiğini yapmak yerine kurultaylar, rıza ve tartışmadan sonra ortaya çıkan fikri uygulayan bir partidir.

-CHP darbe döneminde payını düşeni aldı sonra toparlandı. 1980'den beri iktidara giden o kapı açılamıyordu.

-409 belediye başkanına söylüyorum. Ellerindeki anahtarlar bugün konuşup yarın dediklerini yaparlarsa iktidar partisi olmamızı sağlayacak anahtarıdır. O anahtara o gözle baksınlar.

'REJİME KASTEDEN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ'
-Maalesef kanlı bir darbe girişimini araçsallaştırıp ilan ettirilen, birkaç ay sürecek deyip yıllarca sürdürülen OHAL şartlarında rejime kasteden bir anayasa değişikliği yapıldı.

-Aynı şartlarda seçim yapıldı. Seçim sonucunda bugün tek adam rejimi dediğimiz yapılan bir baskın rejimle, yasama, yargı, yönetim erklerinin neredeyse tek elde toplandığı, Meclis'in yasama yetkisinin bir kısmına el konulduğu, yargının atamalardan kararlarına hakimiyetin tek kişide olduğu sistem geldi.

-Bir kez daha milletin feraseti bu orantısız gücü neredeyse denk bir şekilde dengeledi.

'İKTİDAR DESTEK Mİ OLACAK KÖSTEK Mİ? GÖRECEĞİZ'
-Genel iktidar bu projelere, bu somut politikalara katkı sağlayacak mı yoksa köstek mi olacak? Herkesin endişelendiği ve geçmiş pratiğine uygun olarak onu hep birlikte göreceğiz.

-Türkiye, Cumhuriyet'in 2. Yüzyılında sosyal demokrat belediyecilik anlayışını izleyecek. Denetçilerden, birden fazla görevi birlikte yapmış ilçe yöneticiliği yapımı, sahada ortaya çıkabilecek uyumsuzluğu anında hissedecek, çözecek bir ekiple sahada bütün belediyelerimizi denetleyen bir büyük yapıyı oluşturduk.

-Yapılanları her 3 ay iller ve ilçeler için 6 ay, beldeler için yılda bir kez ellerine ulaştırılacak kendi karnelerinden takip edecekler.

'BAŞARININ ÖNÜNDEKİLERİ TASFİYE EDECEĞİZ'
-Başarının önündeki her türlü engeli ortadan kaldıracağız. Onlar tasfiye edilecekler.

-Cumhuriyet'in 2. Yüzyılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu partinin ilk seçimlerde iktidar olacağına inanıyorum.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime