Turktime

Özgür Özel'den köprü ve otoyol mesajı: "Altın yumurtlayan tavuğu satıyorlar"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Ataşehir’deki mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek köprü ve otoyolların özelleştirilmesi girişimine karşı direneceklerini vurguladı. İmamoğlu ile ilgili mesajlar da veren Özel, 9 Mart’ta başlayacak yargılama süreci için uyarılarda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Özgür Özel'den köprü ve otoyol mesajı:
Haberler / Siyaset
18 Şubat 2026 Çarşamba 22:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Ataşehir’deki mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek köprü ve otoyolların özelleştirilmesi girişimine karşı direneceklerini vurguladı. İmamoğlu ile ilgili mesajlar da veren Özel, 9 Mart’ta başlayacak yargılama süreci için uyarılarda bulundu.

"ALTIN YUMURTLAYAN TAVUĞU SATIYORLAR"

Özgür Özel’in konuşmasındaki en önemli başlıklardan biri, 7 otoyol ve 2 köprünün özelleştirilmesi gündemiydi. Hükümetin seçim ekonomisi yapabilmek için kamu kaynaklarını elden çıkardığını iddia eden Özel, geçmişteki fiyat tartışmalarını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
"Rahmetli Demirel, Ecevit ve Özal döneminde yapılan bu yolları satarak 5 yıllık gelir karşılığında 25 yılı başkalarına peşkeş çekmek istiyorlar. Erdoğan 10 yıl önce '7 milyar doların altına satmak vatan hainliğidir' demişti, şimdi 3,5 milyara satıyorlar. Bu köprünün 5 yıllık gelirini istiyor. O parayla kendince 'seçim ekonomisi' yapacak. Karşılığında 25 yıl o köprülerin parasını başkaları alacak. Altın yumurtlayan tavuğu satıyorlar!? İstanbul örgütüm ayaktadır; o köprüleri sana sattırmayacağım."

"İMAMOĞLU, ERDOĞAN'I YENME SUÇUNDAN YATIYOR"

Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarının tutukluluk sürecine değinen Özel, iddianamenin "boş ve kumpas ürünü" olduğunu savundu. İBB davasında ortaya atılan "kasadan dolar çıktı" gibi iddiaların stok görüntülerle kurgulandığının anlaşıldığını belirten CHP lideri, İmamoğlu’nun moralinin yüksek olduğunu ifade ederek, "Cumhurbaşkanı adayınız Silivri’dedir ama morali yerindedir. Onu içeri atanlar seçimleri kaybedeceklerini gördükleri için korkuyorlar" dedi.

9 MART UYARISI: "ADALETTEN KAÇIRMAYIN"

Yargılama takvimine ilişkin "mahkeme salonu yetişmedi" bahanesiyle erteleme yapılacağı duyumlarına tepki gösteren Özel, davanın zamanında başlaması gerektiğini vurguladı:
"9 Mart günü o yargılama başlayacak. 'Salon yetişmedi' diyerek mahkemeyi Haziran'a atmaya kalkarsanız o gök kubbeyi tepenize yıkarız. Kimse senin beceriksizliğin yüzünden fazladan üç ay hapis yatmayacak. Derhal yargılama ve tutuksuz yargılama istiyoruz. Kendimize güveniyoruz, tüm sürecin televizyonlardan canlı yayınlanmasını talep ediyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Turktime