Turktime

Özgür Özel'den Yargıtay'a tepki: Bu karar düpedüz darbe girişimidir!

Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi kararına uymayarak Can Atalay'ı tahliye etmemesi üzerine Meclis gurubunu toplantıya çağıran CHP Genel Başkanı Özgür Özel, toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Özgür Özel'den Yargıtay'a tepki: Bu karar düpedüz darbe girişimidir!
Haberler / Siyaset
9 Kasım 2023 Perşembe 00:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararı ile anayasayı ihlal ettiğini öne sürerek yüksek mahkemenin üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yaşanan bu gelişmenin ardından CHP harekete geçti. 

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI KARARI

Devir teslim törenin ardından koltuğu devralan yeni Genel Başkan Özgür Özel, olağanüstü toplantı kararı aldı.

Sosyal medya hesabında olağanüstü toplantıyı duyuran Özgür Özel şu paylaşımı yaptı:

"Bugün saat 21.00'de Grubumuzu yargıdaki son gelişmeler üzerine olağanüstü kapalı toplantıya çağırdım. Yaşanan gelişmeler hafife alınamaz, görmezden gelinemez.  Bu, anayasayı ihlal suçunun ötesinde anayasal düzene karşı kalkışma girişimidir. Derhal bastırılmalıdır."

"BU BİR DARBE GİRİŞİMİDİR!"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaşanan gelişmelerin üzerine kapalı grup toplantısı düzenledi ve toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Özel’in açıklamaları şöyle:

Bu karar düpedüz darbe girişimi. Karar, anayasaya, Meclis’e karşı darbe girişimidir. Halkı, bu kalkışmayı bastırmaya davet ediyoruz. Numan Kurtulmuş direnecekse, arkasında CHP vardır. Eğer AYM üyeleri gerekeni yapacaksa, ayrı ayrı direnecekse CHP yanındadır. 

Sayın Kurtulmuş’tan adalet oturumu talep ediyorum. İkinci bir karar alınana kadar, CHP Meclis’in açık olduğu her saat, adalet meselesini gündeme getirecek, Meclis kapandığında en az 20 milletvekili Meclis’teki adalet oturumuna devam edecektir. Bu ister istemez halka mal olacaktı. Ant içtik. Bu anayasaya sahip çıkmak için, darbe girişimi bastırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Halkı direnmeye çağırıyoruz. Tüm Meclis gruplarını direnmeye çağırıyoruz. 

Tüm akademisyenleri, hukukçuları bu meseleye tepkisini dillendirmeye davet ediyoruz. Anayasayı kaldırmaya çalışanlara karşı gün direnme günüdür. Örgütümüzden, sivil toplumdan gelecek her reaksiyonu destekliyoruz. Bundan sonra sivil toplumun yanındayız. Onların direnişine karşı, halkın direnişine karşı CHP milletvekilleri, üyeleri olmaları gereken yerde olacaktır. Sokaklarda, meydanlarda direneceğiz, bu hukuksuzluğa teslim olmayacağız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime