Turktime

Özgür Özel'den Ali Fazıl Kasap açıklaması: Bitmez'in hatırasına saygısızlık olur

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tarihi Sultan Camisi Külliyesi ziyareti sırasında soruları yanıtladı. Özel, "Muhalefet partilerinin birer milletvekili ile bir demokrasi dayanışması yapmasını önerdik. Ancak bugün saat 11.00'e doğru henüz tüm partilerin bu kararı alamadığını öğrendik." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Özgür Özel'den Ali Fazıl Kasap açıklaması: Bitmez'in hatırasına saygısızlık olur
Haberler / Siyaset
16 Aralık 2023 Cumartesi 16:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Gençlik Kolları İl Başkanları Toplantısı için Manisa'ya giden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tarihi Sultan Camisi Külliyesi ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatı sonrası Meclis'te grup kurma çoğunluğunu kaybeden Saadet Partisi'ne bütçe görüşmeleri süresince geçiş yapan CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap hakkında açıklamada bulundu.

'BİTMEZ'İN HATIRASINA SAYGISIZLIK OLUR'

Saadet Partisi söz söyleyemez hale gelirse bunun demokrasi açısından büyük ayıp olacağını belirten Özel, "Hele hele Hasan Bitmez'in son nefesine kadar kürsüde sözünü söylemeye çalışan gayreti de göz önüne getirilince kendisinin hatırasına da saygısızlık olur. Biz bu grubun düşmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Tüm muhalefet partilerinin birer milletvekili ile bir demokrasi dayanışması yapmasını önerdik. Ancak bugün saat 11.00'e doğru henüz tüm partilerin bu kararı alamadığını öğrendik." diye konuştu.

CHP KÜRSÜ, MUHALEFET VE SÖZ HAKKINI SAVUNUR

Konuyla ilgili Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile de görüştüklerini ve üzerlerine düşeni yapacaklarını söylediklerini dile getiren Özel, şöyle devam etti:

CHP kürsü hakkını, muhalefet hakkını, söz hakkını savunur. Bütçe görüşmeleri sonrasında mutlaka Saadet Partisine çeşitli katılımlar olabilecektir. O sağlanana kadar bütçe görüşmeleri boyunca kürsü haklarını kaybetmemeleri için bir milletvekilimizi Saadet Partisi grubunda görev yapmak üzere talimatlandırmış durumdayım.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime