Turktime

Otomobilde gözler 7 Temmuz'a çevrildi: Fiyatlar düşecek mi?

Türkiye'de 7 Temmuz'dan sonra AB'nin 'Genel Güvenlik Yönetmeliği'(GSR) nedeniyle GSR tescili olmayan sıfır araçların satışı yasaklanacak. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel bu duruma uymayan sıfır araçlarda indirim olup olmayacağını değerlendirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Otomobilde gözler 7 Temmuz'a çevrildi: Fiyatlar düşecek mi?
Haberler / Ekonomi
31 Mayıs 2024 Cuma 14:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sıfır araçlar için yeni düzenleme geliyor. Bazı güvenlik özelliklerinin bulundurulması zorunlu tutulan sistem, 'Genel Güvenlik Yönetmeliği' (GSR) olarak adlandırılıyor.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, GSR sisteminin Türkiye'de fiyatları nasıl etkileyeceğini değerlendirdi.

STOKLARDA OLAN ARAÇLAR NASIL ETKİLENECEK?

Ertemel, "7 Temmuz'dan itibaren Avrupa Birliği'nin bu kararı Türkiye'de de uygulanmaya başlayacak. Bu, otomotiv piyasasında hızlı gelişen bir olay olarak karşımıza çıktı. Mevcutta hem bayilerin hem distribütörlerin ellerinde hala eski yönetmeliğe tabi olan araçlar var ve bu stoklara gelecek olan yeni araçlar da eklenecek. Sürenin uzatılmasıyla alakalı bakanlıktan bazı girişimlerde bulunuldu ancak hala olumlu bir sonuç alınabilmiş değil. 7 Temmuz'a kadar bu araçların satışıyla alakalı bir pozisyon alınacak" ifadelerini kullandı.

300 BİN TL'YE VARAN İNDİRİMLER

Stoklardaki araçları eritemeyen bayilerin indirime gittiğini belirten Ertemel, "Bayilerde bir stok birikimi var ve bu stokların eritilmesi gerekiyor. Bayiler, stoklarındaki araçları hızlı bir şekilde satmak için çeşitli indirim ve kampanyalar düzenliyor. Tüketiciler, bu fırsatlardan yararlanarak uygun fiyatlarla araç sahibi olabilir. Kredi kullanımında yaşanan sınırlamalar ve yüksek faiz oranları da araç satışlarında bir engel oluşturuyor.Bu zorluklara rağmen, bayiler tüketicilere cazip kampanyalar sunarak satışları artırmayı hedefliyor. Bayiler tarafından 100 bin liradan 300 bin liraya kadar çeşitli indirimler yapılıyor" dedi.

SATIN ALMAK İÇİN ZAMANLAMA DOĞRU MU?

Ertemel, araç satın almayı düşünenler için, "Şu anda aslında alım zamanı. Ancak bugünkü faiz oranlarıyla araç almak mantıklı mı, bu konuda çok olumlu konuşamayız. Eğer nakit olarak alma pozisyonu varsa, bizce şu an alma zamanı. Araç fiyatları, yaklaşık altı aydan beri ya sabit kaldı ya da biraz geriye geldi. Bu nedenle, şu an fiyatlar makul seviyelerde" açıklamasını yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime