Turktime

Osman Müftüoğlu yazdı: Sırtımızda yük var!

Hürriyet Gazetesi yazarı Osman Müftüoğlu bugünkü yazısında "Sırt, boyun ve bel ağrıları özellikle son yıllarda sık rastladığımız sağlık sorunlarından biri, Ağrıların nedeni ise düşünülenin aksine romatizmal sorunlar falan değil. Suçlu yine bildik ve tanıdık biri: STRES!" ifadelerini kullandı.
ABONE OL
Abone Ol
Osman Müftüoğlu yazdı: Sırtımızda yük var!
Haberler / Sağlık
9 Aralık 2023 Cumartesi 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hürriyet Gazetesi yazarı Osman Müftüoğlu bugünkü yazısında "Sırt, boyun ve bel ağrıları özellikle son yıllarda sık rastladığımız sağlık sorunlarından biri,  Ağrıların nedeni ise düşünülenin aksine romatizmal sorunlar falan değil. Suçlu yine bildik ve tanıdık biri: STRES!" ifadelerini kullandı.

İŞTE OSMAN MÜFTÜOĞLU'NUN YAZISI

Sırt, boyun ve bel ağrıları özellikle son yıllarda sık rastladığımız sağlık sorunlarından biri.
Özellikle sırt, boyun ve başın arka bölgesine yerleşen ağrılardan yakınanların sayısında muazzam bir artış var. Bu ağrılar bazen enseden omuzlara sırta, bazen de başın tamamına yayılabiliyor. Canımızı sıkıp keyfimizi kaçırabiliyor. Ağrıların nedeni ise düşünülenin aksine romatizmal sorunlar falan değil. Suçlu yine bildik ve tanıdık biri: STRES!

STRES AĞRITIR

Konu sırt, baş, boyun hatta bel ağrıları olduğunda da maalesef o baş belası “STRES MESELESİ” özellikle yaşadığımız günlerde fazlaca sahnede. Zira ruhu gergin olan birinin o gerilimi otomatik olarak bedenine, öncelikle de boynuna, sırtına, beline aktarması beklenen bir sonuç. “Boynum/sırtım kazık gibi” diyenlerin, “Her gün sırtım ağrıyor” yakınmaları ile doktor doktor gezenlerin çoğunda asıl mesele yönetilemeyen gizli streslerdir. Bu “gerilime bağlı stres ağrılar”ının nedeni ise uzamış ve abartılmış streslere ilk reaksiyonu boyun ve sırt kaslarımızın vermesidir. Özellikle genç ve orta yaşlı kadınlarda stresle bağlantılı sırt ve bel ağrıları zannedildiğinden çok daha yaygın bir problemdir. Ama bu tür sorunların hemen her yaşta, herkeste, her zaman ortaya çıkabileceği de bilinmelidir.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime