Turktime

Orhan Kemal Ödülleri verildi!

28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin açılışı resmen gerçekleşti. "Orhan Kemal Emek Ödülleri"nin sahiplerini bulduğu geceyle festival süreci resmen başladı.
ABONE OL
Abone Ol
Orhan Kemal Ödülleri verildi!
Haberler / Kültür
14 Eylül 2021 Salı 11:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Altın Koza Film Festivali'nin açılış gecesinde "Orhan Kemal Emek Ödülleri" Sinema Yazarı Sevin Okyay'a ve Görüntü Yönetmeni Ertunç Şenkay'a verildi.

Açılış töreninde ödülünü almak için sahneye gelen Sevin Okyay, Ağustos ayında hayatını kaybeden Festival Direktörü Kadir Beycioğlu'nu anarak, "Kadir Beycioğlu’nu saygıyla anıyorum. Çok özleyeceğiz. Hiçbir zaman unutmayacağım. Kadir telefon etmişti ödül için ilk. Hep burada olacağına inanıyorum. Ruhu burada olacak. Kadir hep bizimle olsun" dedi.

Sahnedeki konuşmasının ardından, Sevin Okyay ödülünü Adana Valisi Süleyman Elban'dan aldı.

Rahatsızlığı nedeniyle katılamadı

Festivale rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Ertunç Şenkay'ın ödülünü Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar ve Festival Jüri Üyesi olan Güven Kıraç birlikte aldılar. Ertunç Şenkay'ın ödülünü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar verdi.

Menderes Samancılar, "Ertunç Şenkay’ın ciddi sağlık problemleri var ve tedavi görüyor. Dileğimiz bir an önce iyileşmesi. Ödülü benim almamı rica etti. Beni sevenler alsın, dedi. Gerçekten kameranın arkasında bir cambaz nasıl çalışır öyle çalışırdı. İşine aşık biri. Orhan Kemal’i ne kadar çok sevdiğini biliyorum. 72. Koğuş filmini ne şartlarda çektiğini bilirim. Böyle bir dostla uzun bir yolculuk yapmanın gururunu yaşıyorum. En yakın zamanda aramıza dönmesini diliyorum" açıklamasını yaptı.

Tören, Birsen Tezer konseri ile sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime