Turktime

Okul müdürü görevden alındı

ABD'nin Virginia eyaletinde, 6 yaşındaki bir öğrencinin öğretmenini tabancayla vurduğu Richneck İlköğretim Okulu'nun müdürü George Parker görevden alındı. Okul yönetimi, bire karşı beş oyla Parker'ın görevden uzaklaştırılmasını kararlaştırdı.
ABONE OL
Abone Ol
Okul müdürü görevden alındı
Haberler / Dünya
26 Ocak 2023 Perşembe 09:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Parker'ın yıllık brüt maaşının 250 bin dolardan fazla olduğu, herhangi bir neden belirtilmeden görevden alındığı için Haziran 2024'e kadar okuldan maaş almaya devam edeceği bildiriliyor.

Parker'ın yardımcısı ise dün istifa etmişti. 25 yaşındaki öğretmen Abigail Zwerner, 6 Ocak'ta sınıfta açılan ateş sonucu elinden ve göğsünden yaralanmıştı. Zwerner geçen hafta taburcu edilmişti.

Zwerner'in avukatı Diane Toscano, Newport News kentindeki okulun yönetiminin, bir öğrencinin Silah taşıdığına dair uyarları görmezden geldiğini ve Okul aleyhine dava açmayı planladığını söyledi.

Amerikan Washington Post gazetesine göre de, Zwerner telefonundan diğer öğretmenlere mesaj göndermiş ve 6 yaşındaki öğrencisi hakkındaki kaygılarını dile getirerek, yardım istedi.

Olayla ilgili olarak henüz resmen suçlanan olmadı. Newport News Emniyet Müdürü Steve Drew, Zwerner'in vurulduktan sonra öğrencilerinden hala sınıfı terk etmelerini isteyerek birçok kişinin hayatını kurtardığını söyledi. 6 yaşındaki öğrencinin silahı nasıl temin ettiği ise henüz bilinmiyor.

Polis kayıtlarında silahın, öğrencinin annesi tarafından yasal şekilde satın alındığı görülüyor. Ailesi akut rahatsızlığı olan öğrencinin okula nadiren tek başına gittiğini söylemişti. Öğrencinin 6 Ocak'ta ise okula tek başına gittiği ortaya çıkmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime