Turktime

O ile deprem göçü: Köyleri bile doldu taştı!

Fay hattına uzaklığı ve deprem riski az olduğu ifade edilen Edirne’nin rakımı yüksek köylerine talep arttı. 10 bin depremzedenin ve deprem korkusu yaşayan İstanbullular’ın en çok göç ettiği şehir Edirne oldu.
ABONE OL
Abone Ol
O ile deprem göçü: Köyleri bile doldu taştı!
Haberler / Güncel
29 Mart 2023 Çarşamba 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kahramanmaraş merkezli 7.7’lik depremlerin ardından yaklaşık 50 bin kişi hayatını kaybetmiş ve milyonlarca ev hasar almıştı. Yaşanan depremin ardından evsiz kalan depremzedeler diğer şehirlere göç etmeye başladı. Edirne ise deprem riski az olduğu için en çok göç alan şehir oldu.

Yaklaşık 10 bin depremzedenin göç ettiği Edirne’de kiralık daireler neredeyse tükendi. Şehirde 2 artı 1 ve 3 artı 1 daire bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Edirne’ye gelen depremzedeler kiralık evlere yönelirken deprem korkusu yaşayan İstanbullular ise Edirne’de zemini kayalık olan köylerden arsa ve ev arayışına girdi.

RAKIMI YÜKSEK KÖYLERE TALEP ARTTI

Fay hattına uzaklığı ve deprem riski az olduğu ifade edilen Edirne’nin rakımı yüksek köylerine talep arttı. İstanbul’da yaşayan vatandaşlardan bazıları, Edirne’nin köylerinden müstakil ev ve arsa almayı tercih etti. Kimi vatandaşlar da aldıkları arsalarda prefabrik ev yapmayı planlıyor.

Edirne’de yaşanan göç nedeniyle talebe yetişemediklerini belirten emlakçı Mehmet Can Altuğ, "Kiralık konut sayısı 3-4 adetten yukarı çıkmıyor ve yoğun talep olduğu için kısa sürede kiralanıyor. Gelen talepleri karşılayamıyoruz. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar ise köylerden müstakil ev, arsa almak istiyorlar. Bazıları da prefabrik ev yapıyor" şeklinde konuştu.

EDİRNE'DE KONUT FİYATLARI ARTTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının ’Konut Fiyat Endeksi’ne göre, Ocak ayında endeks değerinin en yüksek artışı gösterdiği alan Edirne, Kırklareli, Tekirdağ bölgesi oldu. Buradaki artış yıllık yüzde 175’e dayandı. Ocak ayı verilerine yansıyan artışla konut fiyatlarının en fazla arttığı illerden biri olan Edirne’de, konut fiyatlarının artmaya devam ediyor.

Geçen yıl 1 milyona satılan dairenin şu an 3 milyona satıldığını ifade eden bir başka emlakçı Namık Babacan, "İstanbul’da yaşayan bir vatandaş dairesini en düşük 5 milyona satıyor ve Edirne’den arsa ve konutu kendisine cazip geldiği için alıyor" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime