Turktime

O ilde 6 Şubat'ta eğitime bir gün ara

Adıyaman Valiliği, 6 Şubat depremlerinin ikinci yıl dönümünde düzenlenecek anma etkinlikleri ve kabristan ziyaretlerindeki yoğunluk nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
O ilde 6 Şubat'ta eğitime bir gün ara
Haberler / Güncel
3 Şubat 2025 Pazartesi 15:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Adıyaman Valiliği, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde gerçekleştirilecek anma programları, kabristan ve taziye ziyaretlerindeki yoğunluk nedeniyle il genelinde eğitim ve kamu çalışma düzenine ilişkin karar aldı.

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların anma etkinliklerine katılımı ve mezarlık ziyaretleri sırasında oluşabilecek yoğunluk göz önünde bulundurularak, ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat 2025 Perşembe günü eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin, kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde düzenlemeler yapılarak idari izinli sayılacağı duyuruldu.

VALİ VAROL: MATEMLERİNİ YAŞAMALARI İÇİN VATANDAŞLARIMIZA İMKAN TANIYORUZ
Adıyaman Valisi Osman Varol, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, depremlerin ikinci yıl dönümünde vatandaşların acılarını paylaşabilmeleri ve anma programlarına katılabilmeleri adına gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

“Vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın taleplerini dikkate alarak, o gün oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurduk. Çocuklarımızın da sürece dahil olabilmesi için okullarımızda eğitime bir gün ara verdik. Kamu hizmetlerinin aksamaması adına gerekli düzenlemeleri yaparak, kamu çalışanlarımızın idari izinli sayılmasını kararlaştırdık. Böylece vatandaşlarımız anma etkinliklerine katılım sağlayabilecek, sevdiklerinin mezarlarını ziyaret edebilecek ve matemlerini yaşayabilecek,” dedi.

Alınan karar doğrultusunda, Adıyaman genelinde resmi kurum ve kuruluşlar asgari personel ile hizmet vermeye devam edecek, ancak çalışanlar idari izinli sayılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Turktime