Turktime

New York’taki Yahudilerden 'Gazze’de ateşkes' çağrısı

ABD’nin New York kentinde yaşayan Yahudiler, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına tepki göstererek, ateşkes çağrısıyla New York eyaleti ile New Jersey eyaletini birbirine bağlayan Holland Tüneli'ni trafiğe kapattı.
ABONE OL
Abone Ol
New York’taki Yahudilerden 'Gazze’de ateşkes' çağrısı
Haberler / Dünya
8 Ocak 2024 Pazartesi 21:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları geçtiğimiz sene 7 Ekim’den bu yana devam ederken, ABD’nin New York kentinde yaşayan Yahudiler, Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısında bulunarak eylem düzenledi. Irksal ve Ekonomik Adalet için Yahudiler (JFREJ) topluluğu üyesi çok sayıda Yahudi ve New Yorklu, Gazze Şeridi’nde derhal ateşkes ilan edilmesi ve esirlerin serbest bırakılmasını talep ederek, New York eyaleti ile New Jersey eyaletini birbirine bağlayan Holland Tüneli'nin birçok girişini trafiğe kapattı. Göstericiler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin Gazze Şeridi’ndeki işgale son vermesi çağrısında bulunarak, “Bizim vergilerimizle, bizim adımıza etnik temizlik yapılırken işler her zamanki gibi devam edemez. Yahudilerin güvenliği adı altında Filistinliler bombalanırken ve aç bırakılırken, Yahudiler sessiz kalmayacak” denildi.
Gösteri nedeniyle polis çok sayıda protestocuyu gözaltına aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime