Turktime

Netanyahu: Düşman savaş istiyordu, savaş alacak!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’ye yapılan saldırıların 'Sadece bir başlangıç olduğunu' belirterek "Düşman savaş istiyordu savaş alacak. Daha önce hiç yaşanmamış büyük bir saldırıya doğru ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.
ABONE OL
Abone Ol
Netanyahu: Düşman savaş istiyordu, savaş alacak!
Haberler / Dünya
9 Ekim 2023 Pazartesi 22:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar 3’üncü gününde devam ederken, her iki tarafta da can kaybı artıyor.

İsrail tarafında 900 kişi hayatını kaybetti, 157’si ağır 2 bin 616 kişi de yaralandı. Filistin tarafından ise şu ana kadar 560 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 900 kişi de yaralandı.

HAMAS İNFAZLARI SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ YAYINLAYACAĞINI AÇIKLADI

Hamas üyeleri, Aksa Tufanı operasyonu kapsamında esir aldığı İsraillilerin infaz edileceği ve bu infazların görüntülü ve sesli olarak yayınlanacağını açıkladı.

"DÜŞMAN SAVAŞ İSTİYORDU, SAVAŞ ALACAK"

İsrail ve Filistinli grup arasındaki gerilim devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Konuşmasında İsrail'i destekleyen liderlere teşekkür eden Netanyahu, "Gazze'de Hamas'a yönelik hava saldırıları sadece bir başlangıç" dedi.

Hamas ile terör örgütü IŞİD'in zulmünün aynı olduğunu söyleyen Netanyahu, militanların hala İsrail’de olduğunu ve elleri kelepçeli bir çocuğun katledildiğini söyleyerek Gazze’de esir tutulan İsrailliler için her şeyi yapacaklarını dile getirdi. 

"Biz Hamas’ın kim olduğunu her zaman biliyorduk. Artık tüm dünya biliyor. Bu aşağılık düşman savaş istedi ve savaş alacak. Daha önce hiç yaşanmamış büyük bir saldırıya doğru ilerliyoruz. Hava saldırıları sadece başlangıç. Önümüzde zor günler var ve kazanmaya kararlıyız" diyen Netanyahu, parlamentoya çağrıda bulunarak geniş bir koalisyon hükümeti kurulması gerektiğini işaret etti.

Netanyahu, açıklamasını sosyal medya hesabından şu şekilde paylaştı:

"İsrail savaşta. Bu savaşı istemedik. Bu savaş bize en vahşi şekilde dayatıldı. Ancak bu savaşı İsrail başlatmadıysa da İsrail bitirecek. Bir zamanlar Yahudi halkı vatansızdı. Bir zamanlar Yahudi halkı savunmasızdı. Artık değil. Hamas'ın masum İsraillilere karşı gerçekleştirdiği vahşi saldırılar akıllara durgunluk veriyor. Aileleri evlerinde katletmek, yüzlerce genci bir açık hava festivalinde katletmek, çok sayıda kadın, çocuk ve yaşlıyı, hatta Holokost'tan sağ kurtulanları kaçırmak... Onlar vahşiler."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime