Turktime

Nedim Şener yazdı: Gazze kasabı Netanyahu!

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener bugünkü köşesinde "Gazze kasabı Netanyahu’nun oğlunun paylaşımı Uğur Mumcu’nun 30 yıl önceki yazısını teyit etti" başlıklı yazısını kaleme aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Nedim Şener yazdı: Gazze kasabı Netanyahu!
Haberler / Medya
13 Aralık 2023 Çarşamba 13:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener bugünkü köşesinde  "Gazze kasabı Netanyahu’nun oğlunun paylaşımı Uğur Mumcu’nun 30 yıl önceki yazısını teyit etti" başlıklı yazısını kaleme aldı.

İŞTE NEDİM ŞENER'İN YAZISI

Uğur Mumcu, tam 30 yıl önce 7 Ocak 1993 günü Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde, İsrail gizli servisi MOSSAD, ABD istihbarat servisi CIA ile Barzani ve PKK arasındaki bağlantıyı anlattığı; “MOSSAD ve Barzani” başlıklı yazısını yazmıştı.

Bir gün sonra 8 Ocak günü Ankara’da İsrail Büyükelçisi kendisini davet ederek, konu üzerine sohbet ettikten sonra “Öldürülmekten kokmuyor musunuz?” diye sordu.

Eşi Güldal Mumcu, öldürülmeden önce eşinin ulaştığı gerçekleri şöyle anlatıyordu: “Uğur, Türkiye’de yaşanan terör olaylarını, Kürt isyanlarının karmaşık arka planını araştırdıkça, tahmin edilemeyecek birçok ilişkiye, ilginç bağlantılara; CIA, MOSSAD ve MİT ile Emniyet ve askeri istihbarat dahil birçok ülkenin istihbarat örgütünün varlığına ve bu arada Barzani’nin MOSSAD ve CIA ile ilişkilerini ortaya koyan yayınlara ulaşıyordu.”

Gazze kasabı Netanyahu’nun oğlunun paylaşımı Uğur Mumcu’nun 30 yıl önceki yazısını teyit etti

Ulaştıkça, tehditler çoğalıyordu; PKK yöneticilerinden Yaşar Kaya, örgütün yayın organı Özgür Gündem’de Mumcu’nun infaz emrini yazmıştı adeta. Uğur Mumcu, PKK’lı Yaşar Kaya’nın yazısını gösterip: “Güldal bunlar beni öldürecek” dediğinde, “Nereden çıkarıyorsun?” diye soran eşine, “Uğur Mumcu’nun Kürtler için istediği bir şey var mı? Herkes maskesini çıkarsın!... Yoksa yüzlerindeki maskeyi biz yırtacağız. Biz yırtmazsak bile Kürt halkının dinamiği yırtacak” satırlarını göstererek, “Bundan daha açık söylemezler!” cevabını verdi.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime