Turktime

Naci Görür'den 3 kente kritik deprem uyarısı

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bugün yaptığı açıklama 3 kente kritik uyarılarda bulundu. İzmir, Manisa ve Aydın çevresinde aktif faylara dikkat çeken Görür, bölgede 7 ve üzeri büyüklükte deprem olabileceğini söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Naci Görür'den 3 kente kritik deprem uyarısı
Haberler / Güncel
11 Mart 2024 Pazartesi 19:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Asrın felaketinin ardından deprem uzmanlarının açıklamaları büyük dikkatle takip ediliyor. Daha büyük felaketlerle karşı karşıya kalınmaması için bütün deprem uzmanları yetkililere her defasında çağrılarını yineliyor.

Türkiye'de yakından takip edilen deprem uzmanlarından Naci Görür, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 'Deprem ve Dirençli Kentler' isimli konferansta kritik açıklamalarda bulundu.

Depremin asla zamanla ölçülmeyeceğinin altını çizen Prof. Dr. Görür, "Zamanı deprem ile karıştırırsanız; en büyük hatayı yaparsınız. Deprem ne zaman olursa olsun, eğer hazırlıklı olmazsak; insanımız ölecek demektir" ifadelerini kullandı.

"İZMİR'İ FELÇ EDER"

İzmir'in bir deprem kenti olduğuna dikkat çeken Görür, "M.S. 175-1864 yılları arasında 6-7 şiddetinde depremler var. İzmir'de deprem kaynağı çok ve özellikle İzmir yarımadası üzerinde çok sayıda fay var. Manisa ve Aydın çevresinde faylar mevcut. Burada görülen her fay, 7 ve üzerinde büyüklükte deprem üretebilir ve İzmir'i felç eder" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime