Turktime

Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni ihlal iddiası: Türkiye, İngiltere'nin gemilerine izin vermeyecek

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İngiltere'nin Ukrayna'ya devrettiği mayın avlama gemilerinin boğazlardan geçişine izin verilmeyeceğini açıkladı. Bu durumun 'Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni ihlali anlamına geleceği belirtildi.
ABONE OL
Abone Ol
Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni ihlal iddiası: Türkiye, İngiltere'nin gemilerine izin vermeyecek
Haberler / Güncel
3 Ocak 2024 Çarşamba 00:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İngiltere'nin Ukrayna'ya devrettiği mayın avlama gemilerinin boğazlardan geçişine izin verilmeyeceğini duyurdu. Bu durumun Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni ihlali anlamına geleceği belirtildi.

Geçen ay Londra yönetimi, Rusya ile savaşında Ukrayna'nın deniz operasyonlarını desteklemek amacıyla iki Kraliyet Donanması mayın avlama gemisini Ukrayna Donanmasına devredeceğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, NATO üyesi Türkiye'nin, Ukrayna'daki savaş devam ettiği sürece gemilerin İstanbul ve Çanakkale boğazlarını kullanmasına izin vermeyeceğini müttefiklerine bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı ayrıca, Türkiye'nin Karadeniz'de gerilimin tırmanmasını önlemek için Montrö Anlaşması'nı tarafsız ve titiz bir şekilde uyguladığını vurguladı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime