Turktime

Minibüs şoförü Hatice Korkmaz 15 yıldır baba mesleğini yapıyor

İzmir Karşıyaka'da vefat eden babasının mesleğini sürdürmek için minibüs şoförü olan Hatice Korkmaz, 15 yıldır mesleğini sürdürüyor.
ABONE OL
Abone Ol
Minibüs şoförü Hatice Korkmaz 15 yıldır baba mesleğini yapıyor
Haberler / Güncel
9 Mayıs 2024 Perşembe 10:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de babasının vefatının ardından minibüs şoförlüğüne başlayan ve meslekte 15 yılını dolduran Hatice Korkmaz, daha çok kadını direksiyon başında görmek istiyor.

Karşıyaka ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Korkmaz'ın (44) çocukluk yılları babası Nevres Korkmaz'ın kurucuları arasında olduğu Karşıyaka-Şemikler minibüs hattı durağında geçti.

Babasının 2002'de vefatının ardından Korkmaz, minibüs kullanmaya karar vererek ehliyet aldı. Şoförlük yapan ağabeyi Paşa Ali Korkmaz'ın destek olduğu Korkmaz, 44 minibüsün bulunduğu hattın tek kadın şoförü olarak 2009'da işe başladı.

Direksiyon başında 15 yıl geçiren Korkmaz, şoför camiasının sevilen bir ismi olarak İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası'nda da bir dönem yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Meslektaşlarının desteğiyle geçen yıl yapılan seçimde durak başkanı seçilen Korkmaz, minibüsüne binen kadın müşterilerini bu mesleğe davet ediyor.

Hatice Korkmaz, babasının kendisine miras olarak bıraktığı minibüsle geçimini sağladığını, mesleğini çok sevdiğini söyledi.

Toplumun minibüs şoförlüğünü erkek mesleği olarak gördüğünü anlatan Korkmaz, şöyle konuştu:

"Aslında bu böyle değil. Ben hemcinslerime de sesleniyorum. Ben çok seviyorum. Çok severek onurla, gururla bu işi yapıyorum. Onlara da tavsiye ediyorum. Eşlik etsinler istiyorum. Mesleği daha iyi yerlerde görmek istiyorum. Bu işin kadını erkeği yok. Herhalde en başta sevmek, benimsemek gerek bir işi. Sevince başaramayacağı, yapamayacağı hiçbir şey yok kadının. Ben istekle, inançla başladım. Kendime güvendim. Yapabilirim dedim ve buraya geldim."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime