Turktime

Mimar Prof. Dr. Ahunbay: Kız Kulesi’nin restorasyonunda sona gelindi

Kız Kulesi’ndeki iş makineleri sosyal medyada gündeme geldi. Yurttaşlar “Orada ne oluyor?” diye sordu. Projenin danışmanlarından mimar ve restorasyon uzmanı Prof. Dr. Zeynep Ahunbay bunun nedeninin kulenin depreme karşı güçlendirilmesi olduğunu söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Mimar Prof. Dr. Ahunbay:  Kız Kulesi’nin restorasyonunda sona gelindi
Haberler / Kültür
21 Mart 2023 Salı 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul’un simge yapılarından Kız Kulesi’nin restorasyon çalışması devam ediyor. Ancak kulenin bulunduğu alanda iş makinelerinin bulunması dikkat çekti.

Projenin danışmanlarından mimar ve restorasyon uzmanı Prof. Dr. Zeynep Ahunbay bunun nedeninin kulenin depreme karşı güçlendirilmesi olduğunu söyledi.

Yaza kadar restorasyon çalışmalarını bitirmeyi düşündüklerini belirten Ahunbay, “Kız Kulesi’nin etrafındaki zemine dalga çarpıyor. Kıyı güvenliği için alt kısımdaki boşlukları doldurmak için taşla destek yapıldı. Sonra da derine giden kazıklar çakıldı. Depremde hasar görmemesi için güçlendirme yapıldı” dedi.

Kulenin üzerindeki fener kısmının da tamamlanmaya başlandığını söyleyen Ahunbay, “Tepedeki ahşap kısmı bitti. Son olarak kurşunla kaplanıyor. Daha sonra da kulenin içindeki düzenlemeler yapılacak ve avlunun döşemesi tamamlanacak. Çalışmalarda sona yaklaştık” diye konuştu.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime