Turktime

Meteoroloji'den o bölgelere kar ve sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu yağışlı geçecek.
ABONE OL
Abone Ol
Meteoroloji'den o bölgelere kar ve sağanak uyarısı!
Haberler / Güncel
20 Mart 2024 Çarşamba 09:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan son dakika hava durumu tahminlerine göre, Türkiye'nin batı ve doğu bölgeleri yoğun yağışların etkisi altına girecek. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak yağışlar etkili olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise kar yağışı bekleniyor.

MGM'nin yayımladığı hava durumu tahminlerine göre, Türkiye genelinde yağışlı bir gün yaşanacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağışlar etkili olacak.

KAR VE SAĞANAK UYARISI
Yağışların; İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı belirtiliyor. Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak, bazı bölgelerde ise kuvvetli kar yağışları bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINDA DEĞİŞİKLİK
İç Anadolu ile Orta Karadeniz'de hava sıcaklıklarının 4 ila 6 derece azalacağı, Marmara'nın güneyinde ise 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzey yönlerden esmesi beklenirken, Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli rüzgarların etkili olacağı öngörülüyor.

MGM, yağışların Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olacağı ve çığ tehlikesi bulunan bölgeler için dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, kuvvetli rüzgarların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı da tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.

Türkiye, kar ve sağanak yağışların etkisi altında kalan bir günü daha karşılarken, vatandaşların hava durumu tahminlerini dikkate alarak tedbirli olmaları öneriliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime