Turktime

Merkez'in ilk kadın başkanı Hafize Gaye Erkan dünya basınında!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na atanarak ilk kadın başkan unvanını elde eden Hafize Gaye Erkan'a dış basında da geniş yer verildi. Bloomberg Erkan'ın Türkiye'nin ilk kadın TCMB başkanı olduğuna dikkat çekerken haberin devamında Erkan'ın kariyerine ayrıntılı bir biçimde yer verildi.
ABONE OL
Abone Ol
Merkez'in ilk kadın başkanı Hafize Gaye Erkan dünya basınında!
Haberler / Ekonomi
9 Haziran 2023 Cuma 15:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olmasının ardından Merkez Bankası yönetiminde beklenen değişiklik oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na Dr. Hafize Gaye Erkan atandı. Kararnameyle, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Merkez Bankası Başkanlığı'na kadın bir başkan atandı.

Hafize Gaye Erkan'ın atamasına yer veren bazı uluslararası yayın kuruluşlarından öne çıkanlar...

Reuters, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de finans yönetici olan Hafize Gaye Erkan'ı Türkiye Merkez Bankası'nın başına atadı." sözlerine yer verdi.

Alman gazetesi Witschafts Woche de Erkan'ın ABD'de yıllardır çok iyi bir kariyere sahip olduğuna dikkat çekerken Alman Spiegel "Erdoğan, ABD'li finans müdürünü Merkez Bankası başkanı olarak atadı." başlığına yer verdi.

İLK KADIN TCMB BAŞKANI

Bloomberg Erkan'ın Türkiye'nin ilk kadın TCMB başkanı olduğuna dikkat çekerken haberin devamında Erkan'ın kariyerine ayrıntılı bir biçimde yer verildi.

The Economic Times "Türkiye Merkez Bankası'nın başına eski Wall Street yöneticisi atandı." manşetini atarken CNBC 'Hafize Gaye Erkan'ın Türkiye'nin yeni Merkez Bankası başkanı olması, para politikasında potansiyel bir dönüm noktasına işaret ediyor.' dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime