Turktime

Merkez Bankası atamasında kritik detay

Türkiye'de kripto paralara yönelik düzenleme çalışmaları devam ederken Merkez Bankası'na yapılan atama dikkat çekti.
ABONE OL
Abone Ol
Merkez Bankası atamasında kritik detay
Haberler / Ekonomi
23 Aralık 2023 Cumartesi 10:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'de kripto varlıklara yönelik çalışmalar sürerken, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'na kritik bir atama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan atama kararlarına göre Para Politikası Kurulu (PPK) üyeliğine Prof. Dr. Fatma Özkul atandı.

Merkez Bankası'nın faiz belirleme komitesine atanan Özkul, kripto varlıklar ve blockchain teknolojisi üzerine çalışmaları ile tanınıyor. Üniversitenin web sayfasındaki profilinde, Özkul'un ana araştırma alanları muhasebe, finans, blockchain teknolojisi ve kripto varlıklar yer alıyor. Özkul'un kaleme aldığı "Kripto Varlıklar Muhasebesi" kitabı 2023 yılında en iyi finans ve ekonomi kitabı olarak seçilmişti.

ŞİMŞEK'TEN GRİ LİSTE VURGUSU

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kasım ayında gri listeden çıkmak için tek adımın kripto varlık düzenlemesi olduğunu açıklamıştı. Şimşek, kripto para düzenlemesiyle tüm kriterlerin yerine getirilmiş olacağını söylemişti. İşlem vergisi, şirketlere asgari sermaye şartı gibi kapsamların olması beklenen düzenlemenin yeni yılın ilk aylarında Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Diğer taraftan Dijital Lira'ya yönelik çalışmalar da sürüyor. OVP'de 2024'ün son çeyreğinde Merkez Bankası Dijital Türk Lirası'na ilişkin idari düzenlemelerin yapılacağı belirtilmişti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime