Turktime

Memurlara da TROY Kart!

Memur-Sen, memur maaş ödemelerinin milli ödeme yöntemi TROY’la yapılmasını teklif etti.
ABONE OL
Abone Ol
Memurlara da TROY Kart!
Haberler / Ekonomi
11 Kasım 2023 Cumartesi 13:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Son günlerde İsrail menşeili ürünlere yapılan boykot, kredi kartı ve banka kartı gibi finansal kullanım araçlarının yazılım altyapısını da etkili olmaya başladı. İsrail ve destekçisi Batılı ülkelere ait markalar olduğu bilinen ödeme yöntemleri yerine Türkiye’nin milli ödeme aracı olan TROY ile değiştirilmesi için vatandaşların yanı sıra kurumsal adımlar da atılıyor.

MEMUR-SEN ÖNERDİ, BAKANLIK İNCELEYECEK

Bu kapsamda Memur-Sen heyeti bundan sonra memur maaşlarının ödenmesinde yerli ve milli ödeme yöntemi olan ‘TROY’un kullanılmasını Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda önerdi. Edinilen bilgilere göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öneriyi inceleyecek. Yapılacak incelemenin ardından bir karara varılması bekleniyor.

BELEDİYELERDEN TAM DESTEK

İşgalci İsrail'i destekleyen finansal sistemi boykot hareketine belediyeler bir bir katılıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından maaş kartlarının TROY sistemine geçirilmesi için tüm personele çağrı yapıldı.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TROY karta geçeceklerini duyurdu. Kartoğlu, "Mesai arkadaşlarımın kullanmış olduğu maaş kartlarının yerli ve milli TROY ödeme sistemine geçişi için çalışmalara başladık" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime