Turktime

Memurlar dikkat! Saat belli oldu

Memurların toplu sözleşme süreci ile ilgili hükümet ve sendikalar arasındaki ilk toplantının yapılacağı saat belli oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Memurlar dikkat! Saat belli oldu
Haberler / Ekonomi
31 Temmuz 2023 Pazartesi 14:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kamu görevlilerinin toplu sözleşme görüşmeleri yarın start alıyor. Sendikalar görüşme öncesi beklentilerini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunmuştu.

TRT Haber'in haberine göre toplu sözleşme ile memur ve emeklilerinin 2024 ve 2025 yıllarındaki mali ve sosyal hakları belirlenecek. İlk toplantı yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda saat 14:00'te başlayacak.

İlk toplantı, 1 Ağustos Salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak. Peki ilk toplantıda neler masada olacak?

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin konuyla ilgili şunları söyledi:

"Niyetlerin dile getirildiği bir açılış toplantısı olacaktır. Özellikle oturumlar, müzakereler daha sonraki günlerde belli olacaktır. Muhtemeldir ki o gün bir takvim belli olabilir. Hangi hizmet kollarının ne zaman görüşüleceğine dair. Kamu çalışanlarına geneline yönelik taleplerin ne zaman görüşüleceğine dair takvim de belli olabilir."

"ÇALIŞANLARI TEMSİLEN 15 KİŞİLİK BİR HEYET MASADA OLACAK"

Toplantıya kamu işveren tarafı ve memur sendikaları yetkililerinin katılacağını belirten Zengin şu bilgileri paylaştı:

"Masada sendika taraflarında konfederasyon olarak en fazla üyeye sahip birinci ikinci ve üçüncü konfederasyonun temsilcileri oluyor. 11 hizmet kolu var. Şu anda 11 hizmet kolunda da Memur-Sen'e bağlı sendikalar, yetkili konfederasyonlar olarak da Memur-Sen yetkili konfederasyon. Kamu-Sen masada olacak ve KESK masada olacak. Toplamda çalışanları temsilen 15 kişilik bir heyet masada olacak."

OVP’de öncelikli hedef enflasyonun tek haneye düşürülmesi: 20 milyar liralık tasarruf planı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime