Turktime

Mavi bayrak plaj sayısı açıklandı! Türkiye 3.sırada

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, mavi bayraklı plaj sayısını açıkladı. Bakan Özhaseki, "Ülkemizin eşsiz güzellikteki plajlarını ve denizlerimizi koruyor, yarınlarımıza temiz bir çevre bırakıyoruz." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Mavi bayrak plaj sayısı açıklandı! Türkiye 3.sırada
Haberler / Ekonomi
23 Temmuz 2023 Pazar 16:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin dünyada üçüncü olduğu mavi bayraklı plaj sayısını açıkladı.

551'E YÜKSELDİ

Bakan Özhaseki, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemizin eşsiz güzellikteki plajlarını ve denizlerimizi koruyor, yarınlarımıza temiz bir çevre bırakıyoruz. Mavi bayraklı plaj sıralamasında dünya üçüncüsü olan ülkemizde, mavi bayraklı plaj sayımızı bu yıl 551'e yükselttik. Denizlerimiz masmavi, plajlarımız tertemiz" ifadelerini kullandı.

Uluslararası alanda 50'den fazla ülkede uygulanan mavi bayrak programına Türkiye'den 551 plaj, 23 marina, 10 bireysel yat ve 14 turizm teknesinin girmeye hak kazandığı belirtildi.

MAVİ BAYRAKLI PLAJ SAYILARI

Türkiye genelinde Antalya'da 231, Muğla'da 110, İzmir'de 63, Balıkesir'de 46, Aydın'da ise 35 mavi bayraklı plaj bulunduğu ifade edildi. Ayrıca Samsun'da 13, Çanakkale'de 12, Mersin'de 11, Kocaeli'de 9, Tekirdağ'da 6, Bartın'da 3, Ordu, Bursa ve Zonguldak'ta 2'şer, İstanbul, Kırklareli, Sakarya, Düzce, Van ve Edirne'de ise 1'er mavi bayraklı plaj olduğu kaydedildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime