Turktime

Maske zorunluluğu kalkacak mı?

Koronavirüsle mücadele kapsamında gelinen son noktada 1 Haziran'da normalleşme adımlarının başlamasıyla Maske zorunluluğu hayatımızdan çıkabilir.
ABONE OL
Abone Ol
Maske zorunluluğu kalkacak mı?
Haberler / Sağlık
27 Mayıs 2021 Perşembe 09:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

17 günlük tam kapanma sürecinin ardından kademeli normalleşme dönemine geçilmişti. 1 Haziran'da yeni normalleşme adımlarının atılması için hazırlıklar ise sürmeye devam ediyor. Yeni parti Biontech aşılarının gelmesi ile aşılamada hızlı bir sürece girileceği tahmin edilirken, 1 Haziran'dan itibaren vatandaşlara sahil, park ve bahçelerde 2 m'lik sosyal mesafe kuralına uymak kaidesiyle maskesiz oturma, dinlenme imkanı tanınabileceği belirtiliyor.


Türkiye tam kapanma döneminin ardından 17 Mayıs'ta başlayan "kademeli normalleşme" sürecinde 1 Haziran itibarıyla yeni bir viraja girecek. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun dün 1 Haziran sonrası kademeli normalleşmenin nasıl ilerleyeceğini masaya yatırdığı öğrenildi. Bilim Kurulu'nun aldığı tavsiye kararlarının ise Cumhurbaşkanlığı Hükümeti kabinesinde değerlendirilerek netleşeceği kaydedildi.

SOSYAL HAYATTA YASAKLAR KISMEN AZALTILACAK

Türkiye'de Kovid-19 vaka tablosunda beklenmedik bir artış yaşanmaması halinde 1 Haziran sonrası Kovid-19 tedbirlerinde bireysel koruyucu tedbirlerin alınmasına ağırlık verilen, sosyal hayatta ise yasaklamaları kısmen azaltan bir sürecin işletilmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime