Turktime

Mansur Yavaş'tan tepki: Süre verilmedi! İmamoğlu gönlünü aldı

CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda, Mansur Yavaş-Ekrem İmamoğlu arasında gerilim yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisine yeterince hazırlık süresi verilmediğini belirterek, tepki gösterdi.
ABONE OL
Abone Ol
Mansur Yavaş'tan tepki: Süre verilmedi! İmamoğlu gönlünü aldı
Haberler / Siyaset
7 Eylül 2024 Cumartesi 15:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda, belediye başkanlarının konuşma sırası ve süresi konusunda yaşanan kısa süreli gerilim, partinin iki önemli ismi arasında dikkat çekici anlara sahne oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisine yeterince hazırlık süresi verilmediğini belirterek, diğer belediye başkanlarının da konuşma hakkı olması gerektiğini savundu.

"BİR SAAT ÖNCE BANA KONUŞMAM GEREKTİĞİ SÖYLENDİ"

Yavaş, "Polemik çıkarmak istemiyorum ama Ekrem Başkanımın yaptığı gibi kapsamlı bir konuşma yapmak isterdim. Ancak maalesef sadece bir saat önce bana konuşmam gerektiği söylendi. Kurumsal bir partide, sadece iki belediye başkanının konuşturulması bir sorun yaratır. Bu, 'Ekrem mi Mansur mu?' tartışmasını daha da körükler" dedi.

'FİTNE ATEŞİNİ KÖRÜKLEMEYELİM'
Konuyla ilgili olarak 'fitne ateşini körüklemeyelim' mesajı veren ABB Başkanı Yavaş, şunları söyledi:

"Bu konuda Sayın Genel Başkanımızın görüşü ve açıklaması belli. Biz 14 tane Büyükşehir Belediye Başkanıyız sadece ikisini konuşturursanız buradan biz de fitne ateşine odun atmış oluyoruz.

Yani ben isterdim ki bütün arkadaşlarımız bu konuda görüşlerini açıklasın. Ya da ileriye dönük bir şey düşünülüyorsa ikimiz de aynı şeyleri anlatacağız aynı duygulara sahibiz. En azından bir gece öncesinden promter hazırlayarak bir konuşma hazırlayabilirdik. Biz de Türkiye’ye bir mesaj verebilirdik."

İMAMOĞLU GÖNLÜNÜ ALMAYA ÇALIŞTI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Yavaş'a konuşmasından haberi olmadığını söyleyerek gönlünü almaya çalıştı. yanıt vererek, "Sayın Başkanım, sizin konuşmanızdan bile haberim yoktu. Size hem 'Başkanım' derim, hem ' Abi' derim, hem de Ankara'ya gelip seni ararım. İki gün önce bile sekterine not bırakıp, 'Cuma namazına birlikte gidelim mi?' diye not bıraktım " diyerek durumu yatıştırmaya çalıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime