Turktime

Malta Başbakanı'na istifa baskısı

Malta Başbakanı Joseph Muscat'ın, kabinesinin desteğini kaybettiği ve istifa etmesi konusunda yoğun bir baskı altında olduğu haberleri geliyor. Yerel medya Muscat'ın her an istifasını açıklayabileceği haberlerine yer verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Malta Başbakanı'na istifa baskısı
Haberler / Dünya
30 Kasım 2019 Cumartesi 15:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kabine'nin bugün altıbuçuk saat süren toplantısında araştırmacı gazeteci Daphne Caruana Galizia'nın bundan iki yıl önce otomobiline konulan bir bomba ile öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın geldiği noktayı değerlendirdi.

Kabine, geçen hafta tutuklanan ve tanıklık yapmayı teklif eden işadamı Yorgen Fenech'in ceza muafiyeti talebini reddetti.

Caruana Galizia cinayetiyle ilgili olarak Başbakan Muscat'ın istifa eden eski özel kalem müdürü Keith Schembri ve iki bakan da soruşturuluyor.

Gerek Schembri gerekse bakanlar işadamı Yorgen Fenech tarafından dile getirildiği bildirileni iddiaları kesin olarak reddediyorlar.

 

Hakkındaki suçlamalarla ilgili olarak Salı günü gözaltına alınan Schembri'nin dün akşam serbest bırakıldığı açıklanmıştı.

Muscat'ın özel kalem müdürü olan Keith Schembri, soruşturma ile ilişkilendirilmesi üzerine gözaltına alındığı gün istifa etmişti.

Turizm Bakanı Konrad Mizzi de soruşturmaya adı karıştığı için istifa ederken Ekonomi Bakanı Chris Cardona soruşturma sonuçlanıncaya dek görevden çekildiğini açıkladı.

 

Hükümet üyeleri hakkında tanıklık yapan işadamı Fenech ayrıca gazeteci Caruana Galizia'nin aracına bombayı yerleştiren kişiye 130 bin euro para ödendiğini de iddia ediyor.

Yerel medyada yer alan bazı haberlerde işadamı Fenech'in iddialarından bazılarına kuşkuyla yaklaşıldığı görülüyor.

53 yaşındaki araştırmacı gazeteci Daphne Caruana Galizia, 16 Ekim 2017'de Mosta kenti yakınlarındaki evinden çıktıktan kısa bir süre sonra aracına konulan bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Galizia, blog yazılarında Schembri ve Turizm Bakanı Konrad Mizzi'yi yolsuzlukla suçlamış ancak iki siyasetçi de iddiaları reddetmişti.

Maltalı iş adamı Yorgen Fenech'in suikastla bağlantılı olarak geçen hafta tutuklanmasının ardından soruşturma yeniden yoğunluk kazandı.

Kısa süre önce aile şirketinden istifa eden ve lüks yatıyla Malta'dan ayrılırken yakalanan Fenech'in, Schembri ile iş ilişkileri olduğu iddia ediliyor.

Ölümünden kısa bir süre önce Galizia'ya sızdırılan belgeler, hükümetin Schembri'nin sahibi olduğu enerji şirketi Electrogas'a büyük bir enerji santralinin işletmesi ihalesini verdiğini gösteriyordu.

Galizia, Panama Belgeleri adıyla bilinen sızdırma yazışmalara dayanarak Başbakan Muscat ve eşiyle ilgili de iddialar dile getirmişti. (bbc türkçe) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime